نرم افزارحسابداری صدگان

بودجه نویسان با دانش حسابداری آشنایی چندانی ندارند

0 848

حسابداراپ

.

یک نماینده مجلس در همایش “حسابداران: تجارب گذشته، افق های آینده”گفت: به رغم اینکه مهمترین تخصص در بودجه بندی فعلی،دانش حسابداری است اما بودجه کشور به دست کسانی تهیه می شود که آشنایی چندانی با این علم ندارند.

.

 به گزارش خبرنگار اقتصادی فارس، در جریان برگزاری همایش “حسابداران: تجارب گذشته، افق های آینده” که چهارشنبه ۱۵ آذر به مناسبت بزرگداشت روز حسابدار در دانشگاه الزهرا(س) برگزار شد جمعی از اساتید، پیشکسوتان، صاحبنظران، حرفه ای ها و دانشجویان حسابداری گرد هم جمع آمدند تا روز حسابدار را  گرامی بدارند.

.

این بزرگداشت محفلی صمیمی و فرصتی را برای گفتن و شنیدن موضوعات و مسائل روز حسابداری به صورت صریح و سازنده فراهم آورد. در این همایش، سخنرانی ها در چهار نشست انجام شد و روسا، اعضای هیئت مدیره یا عامل و دبیر کل انجمن های حرفه ای و علمی حسابداری شامل سازمان حسابرسی، جامعه حسابداران رسمی ایران، انجمن حسابداران خبره ایران، انجمن مدیران مالی حرفه ای، انجمن حسابداری ایران، انجمن حسابداری مدیریت ایران و انجمن حسابرسان داخلی در این همایش شرکت داشتند.

.

*حسابداری بزرگترین صنعت اطلاعاتی دنیا/توصیه وران بافت

در آغاز این همایش علی رحمانی مدیرگروه حسابداری دانشگاه الزهرا(س) با اشاره به طرح تحول نظام آموزشی به ویژه دوره دکتری، بازنگری در دانشوری و مجلات و تعامل حرفه و دانشگاه گفت: درحالی طی چند سال اخیر روز حسابدار در دانشگاه ها و مجامع علمی و حرفه ای تهران و شهرستان ها به صورت باشکوهی برگزار می شود که گرامیداشت این روز به واسطه خدماتی است که حسابداری می تواند به جامعه بشری ارائه کند.

وی ادامه داد: حسابداری موجب ایجاد آرامش در جامعه شده و به تنظیم قراردادها و رعایت آنها و به موفقیت کسب و کارها کمک می کند. دانش حسابداری برای صاحبان کسب و کارها یک ضرورت است . وارن بافت کارآفرین موفق نیز توصیه اش به همه این است که حسابداری را یاد بگیرند.چون حسابداری می تواند شفافیت ایجاد کند و سیاهچاله هایی که می تواند موجب فساد شود را از بین ببرد. حسابداری بزرگترین صنعت اطلاعاتی دنیا است. 

رحمانی افزود:حسابداری ابزار پاسخگویی است و لازمه دموکراسی. حسابداری در یک دموکراسی و مردم سالاری دینی  سودمندتر است. حسابداری علم نافع است و سرشار از مفاهیم اخلاقی است. در حسابداری سودمندی و کیفیت مهم بوده و بی طرفی، احتیاط، تعادل و میانه روی مورد تاکید است. اگر این مفاهیم را که در اندازه گیری و گزارشگری بکار می رود در درون خود نهادینه کنیم، در راه کمال انسانی گام برداشتیم که البته بسیاری از حسابداران اینگونه هستند.

.

*سابقه حسابداری

نظام الدین ملک آرایی، دبیرکل جامعه حسابداران رسمی ایران، ضمن تبیین سابقه نامگذاری روز حسابدار و فلسفه آن، پیشینه حسابداری در ایران را تشریح و آن را به سه دوره سنتی حسابداری، دوره حسابداری دوطرفه و دوره حسابداری نوین تقسیم بندی کرد.

وی گفت:در نخستین تمدن های این سرزمین، حسابداری به چشم می‌خورده است. به عنوان مثال در عصر هخامنشی نظام های مالی منسجمی برقرار بوده و در زمان سامانیان ممیزی املاک انجام شده است. مرور و بررسی گنجینه های قدیمی نشان می دهد حسابداری دوطرفه همانند بسیاری از دانش های کاربردی از ۱۳۰۰ قمری با رسوخ موسسات و شرکت های خارجی به ایران راه یافته و برای اولین بار آموزش حسابداری در مدرسه دارالفنون در دهه ۱۳۰۰ قمری انجام شده است. در نهایت دوران حسابداری نوین از اواخر ۱۳۶۰ هجری آغاز شده است.

.

*لزوم خانه تکانی در تدریس و محتوای دروس حسابداری

ویدا مجتهدزاده دانشیار دانشگاه الزهرا هم درباره آموزش کارشناسی حسابداری گفت: دروس مصوب دوره کارشناسی جنبه نظری داشته و دانشجویان در عمل با مشکل مواجه هستند چون برای ورود به بازار کار نیاز به دوره های کارآموزی دارند. در این میان محیط تغییر کرده اما برنامه درسی همانند گذشته است. آنچه مورد نیاز دانشجویان ماست فراگیری زبان انگلیسی و رایانه است.

وی پیشنهاد کرد:کارگاه های کار با نرم افزارهای حسابداری برگزار شود و مقررات عقود اسلامی، مقررات بازار سرمایه، مقررات بانکداری بدون ربا، آیین نامه های جامعه حسابداران رسمی و آیین رفتار حرفه ای به دانشجویان آموزش داده شود. رفتار اساتید، چگونگی تدریس و محتوای دروس هم باید خانه تکانی شود.

بیتا مشایخی دانشیار دانشگاه تهران هم به موضوع تکنولوژی در آموزش حسابداری پرداخت و از متون الکترونیکی، رایانه و ارائه پاورپوینت، آموزش مجازی، فایل های صوتی مخصوصا در آموزش زبان تخصصی، کاربرد انیمیشین و شبیه سازی به عنوان روش های آموزش چند رسانه ای یاد کرد. به اعتقاد وی تکنولوژی به رابطه استاد و دانشجو کمک می کند.

.

*وضعیت مراکز تحقیقاتی نگران کننده است

در این ادامه این جلسه فریدون رهنمای رودپشتی، استاد تمام دانشگاه آزاد علوم تحقیقات و رئیس انجمن حسابداری مدیریت ایران به تجربیات،چالش ها و چشم انداز پژوهش های حسابداری پرداخت و گفت: تجربیات و نتایج درحوزه زیر ساخت های نرم افزاری مناسب و امیدوار کننده است اما وضعیت مراکز تحقیقاتی نامطلوب و نگران کننده است. وضعیت نشریات به لحاظ کمی بسیار مناسب بوده درحالیکه از نظر کیفیت نشریات و تخصصی کردن آن نیاز به بازنگری دارد.

پندار سیستم

وی ادامه داد: تحلیل وضعیت اساتید از نظر روند نسبتا مناسب است درحالیکه از نظر نسبت دانشجو به استاد و از نظر هرم هیئت علمی، یعنی نسبت استاد و دانشیار به دانشجویان ارشد و دکتری بسیار نامناسب است. وضعیت دانشجویان از نظر روند مناسب و از نظر کیفیت یعنی نسبت دانشجویان ارشد و دکتری به کل دانشجویان وضعیت نامناسب است. وضعیت کتب درسی عمدتا در حوزه های مبانی حسابداری، حسابداری مالی، بهای تمام شده و حسابرسی امیدوار کننده و تا حدی قابل قبول اما در حوزه های تحقیقات کیفی، تئوری، رفتاری و بین رشته ای نگران کننده است.

.

*تدوین استانداردهای حسابداری بهتر است زیرمجموعه دولت باشد

موسی بزرگ اصل، عضو هیئت عامل سازمان حسابرسی و استادیار دانشگاه علامه پیرامون بحث استانداردهای حسابداری اظهار داشت: نحوه و فرآیند تدوین استاندارد بهتر است زیرمجموعه دولت باشد چراکه فقط دولت می تواند به نحو مناسب داعیه منافع عموم باشد.

وی در ادامه به چالش های پیش روی تدوین استاندارد پرداخت و از مواردی نظیر مشکلات مربوط به چارچوب نظری مثلا در شناخت و اندازه گیری، عدم توازن بین نیروهای حسابرس، استفاده کننده و مدیر، عدم تطابق حسابداری مالی با حسابداری مالیاتی و هماهنگ سازی با استاندارد بین المللی نام برد. به اعتقاد وی، تحقیقات فعلی همسو با نیازهای حرفه نبوده و کاربردی نیست و منشا این مساله از سیاستگذاری هاست.

/

*آموزش هدف دوم در هدفگذاری هزاره سوم مجامع بین المللی

علی ثقفی رئیس انجمن حسابداری ایران با اشاره به اینکه هدف دوم در هدفگذاری هزاره سوم توسط مجامع بین المللی دست یابی جهانی به آموزش است از آن به عنوان یک نمونه از مصداق های اهمیت آموزش یاد کرد و گفت: علوم انسانی از آنجایی که به مهمترین موضوع آفرینش، یعنی انسان، ارتباط دارد نسبت به سایر علوم افضل است و حسابداری در علوم انسانی قرار گرفته است.

وی ادامه داد:در گذشته دوره های آموزشی با تئوری میانه‌ای نداشتند و صرفا مکانیک های ماهری تربیت شدند. درحالیکه در حسابداری نوین باید به دنبال افزایش سطح دانش و تئوری، استانداردها، افزایش صداقت در جامعه، افزایش شفافیت اطلاعات، کاهش عدم اطمینان، پیشگیری تقلب و فساد و افزایش سلامت فکری در جامعه باشیم.

دکتر ثقفی اظهار امیدورای کرد : نسل جوان حسابداری منشا تحول در این رشته و نظریه پردازی در سطح بین المللی شود و  افراد نخبه تری جذب این رشته می شوند. 

.

*تعیین مجازات سنگین برای متخلفین

غلامرضا سلامی رئیس انجمن حسابداران خبره ایران هم که درباره اخلاق حرفه ای در عمل، مطالبی از کتاب اخلاق ناصری بیان کرد و  گفت: تعالی انسان از طریق علم و عمل حاصل می شود. اخلاق حرفه‌ای را باید در عمل نشان داد و در تئوری نمی توان آن را به دیگران آموخت. اخلاق فردی منجر به اخلاق جمعی نمی شود. بنابراین باید در آیین نامه ها مجازات سنگینی برای افراد حرفه ای متقلب بدون تبعیض وضع شود و سایر اعضا نیز از این مجازات ها پشتیبانی کنند.

به گفته وی مهمترین مولفه اخلاق حرفه ای داشتن صلاحیت علمی و تجربی است و این صلاحیت بوسیله جوامع حرفه ای تعیین می شود و با صرف تحصیل در رشته حسابداری حاصل نمی آید.

.

*جای خالی حسابداران در بودجه نویسی/بودجه نویسان کنونی آشنا نیستند

محمد قسیم عثمانی، نماینده مجلس و استادیار دانشگاه شهید بهشتی هم در مورد نقش حسابداران در قانونگذاری گفت: ما حسابداران نتوانستیم خودمان را به درستی به تصمیم گیرندگان کلان اقتصادی کشور معرفی کنیم. علیرغم اینکه مهمترین تخصص در بودجه بندی فعلی، دانش حسابداری است اما بودجه کشور به دست کسانی تهیه می شود که آشنایی چندانی با این علم ندارند. 

وی ادامه داد: در حالی سه تا چهار اقتصاد کشور را بورس تشکیل می دهد که حداقل ۹۰ درصد پایان نامه ها در حوزه حسابداری مربوط به بورس است .

عثمانی با تاکید بر بااهمیت شمردن اولویت های پژوهشی، خواستار معرفی حسابداران و همچنین نقش، دیدگاه و جایگاه حسابداری به جامعه شد.

.

*حسابداران در نقش کارشناسان رسمی دادگستری

امیر پوریا نسب عضو شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران هم به دلایل اهمیت اخلاق گروهی پرداخت و خاطرنشان کرد: عملیات تجاری مستلزم اعتماد است و اقتصاد شعبه ای از اخلاق است. خبرگی و پایبندی به بعضی چیزها، مراقبت و مقاومت در برابر طمع  همسان های حسابداری برای فضایل بنیادی خرد، شجاعت و خویشتن داری است . 

کاظم وادی زاده حسابدار رسمی هم به موضوع حسابداران در نقش کارشناسان رسمی دادگستری پرداخته و آمارهای جهانی از تقلب را ارائه کرد و گفت: حسابداری دادگاهی رویه استفاده از مهارت های حسابداری، حسابرسی و بازرسی برای تعیین این امر است که آیا تقلب اتفاق افتاده است؟

وی ادامه داد : این موضوع در بردارنده دو حوزه کلیدی شامل پشتیبان دادرسی و دادخواهی و بازرسی تقلب (کاراگاهی ) است که در ایران بیشتر مورد اول به چشم می خورد.

 .

محل تبلیغ شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.