نرم افزارحسابداری صدگان

از کاهش سقف معافیت مالیاتی تا افزایش قیمت بنزین

0 767

حسابداراپ

دولت دخل و خرج سال آینده را یک‌هزار و ۸۴ تریلیون تومان را برآورد کرده است.


به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، لایحه بودجه سال ۱۳۹۶ در حالی که در نیمه آذرماه امسال تقدیم مجلس شد که اعداد و ارقام جالبی در درون آن مشاهده می‌شود؛ از افزایش ۵ درصدی قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی تا سقف معافیت مالیاتی ۱۸ میلیون تومان.

در همین راستا، بخش‌های مهم لایحه بودجه سال آینده و اعداد و ارقام آن به ترتیب زیر است:

–  در بند (د) تبصره یک لایحه بودجه آمده است که وزارت نفت از طریق شرکت تابعه ذیربط مکلف است نسبت به نوسازی و توسعه شبکه خطوط لوله انتقال نفت خام و میعانات گازی و فرآورده‌های نفتی و تامین منابع مالی سهم دولت در توسعه پالایشگاه‌ها و زیرساختهای تامین، ذخیره‌سازی و توزیع فرآورده اقدام کند و منابع مورد نیاز را از محل افزایش ۵ درصد به قیمت هر لیتر فرآورده‌های نفتی شامل بنزین، نفت سفید، نفت گاز، نفت کوره، گاز مایع و سوخت هواپیما تامین و پس از واریز به خزانه‌داری کل کشور تا سقف ۱.۵ هزار تومان به مصرف برساند. این منابع جزء درآمد شرکت محسوب نمی‌شود و مشمول مالیات بر نرخ صفر است.

–  در بند الف تبصره ۶ لایحه بودجه سال ۹۶ کل کشور آمده است که سقف معافیت مالیاتی در سال آینده مبلغ ۱۸ میلیون تومان در سال تعیین می‌شود.

– براساس تبصره ۶ لایحه بودجه سال آینده، وزارت نيرو از طريق شركت‌هاي آبفاي شهري سراسر كشور و سازمان امور عشايرايران مكلف است علاوه بر دريافت نرخ آب‌بهاي شهري، به ازاي هر مترمكعب فروش آب شرب مبلغ ۱۵۰ ريال از مشتركان آب دريافت و به خزانه‌داري كل كشور واريز كند. ۱۰۰ درصد وجوه دريافتي تا سقف ۷۰ ميليارد تومان از محل حساب مذكور صرفا جهت آبرساني شرب روستايي و عشايري اختصاص مي يابد. اعتبار مذكور براساس شاخص كمبود آب شرب سالم بين استان‌هاي كشور در مقاطع سه‌ماهه از طريق شركت مهندسي آب و فاضلاب كشور توزيع مي‌شود تا پس از مبادله موافقتنامه بين سازمان مديريت و برنامه‌ريزي استان‌ها و شركت‌هاي آب و فاضلاب روستايي استان‌ها و يا سازمان امور عشاير ايران هزينه شود. وجوه فوق مشمول ماليات نمي‌شود.

یارانه های ۴۸ هزار میلیارد تومانی

– براساس تبصره ۷ لایحه بودجه سال ۱۳۹۶، ماليات هر پاكت انواع سيگار توليد داخلي به ميزان ۲۰ درصد و وارداتي به ميزان ۳۰ درصد قيمت خرده‌فروشي تعيين مي‌شود. همچنین ماليات انواع توتون پيپ و تنباكوي معسل يا سنتي آماده مصرف توليد داخلي به ميزان ۲۰ درصد و وارداتي به ميزان ۳۰ درصد قيمت خرده‌فروشي تعيين مي‌شود.

پندار سیستم

– براساس تبصره ۱۰ لایحه بودجه سال آینده، شرکت‌های بیمه‌ای مکلف هستند ۲۵۰ میلیارد تومان از اصل حق بیمه شخص ثالث دریافتی را طی جدولی که براساس فروش بیمه (پرتفوی) هر یک از شرکت‌ها تعیین و به تصویب شورای عالی بیمه می‌رسد، به صورت هفتگی نزد خزانه‌داری کل کشور واریز کنند. وجوه واريزي در اختيار سازمان راهداري و حمل‌ونقل جاده‌اي كشور و نيروي انتظامي جمهوري اسلامي ايران قرار مي گيرد تا در امور منجر به كاهش تصادفات هزینه شود. بیمه مرکزی موظف به نظارت بر اجرای این بند است. وجوه واریزی شرکت‌های بیمه موضوع این بند به‌عنوان هزینه قابل قبول مالیاتی محسوب می‌شود.

– براساس تبصره ۱۴ لایحه بودجه سال آینده، به دولت اجازه می‌شود در سال ۱۳۹۶ از محل درآمدهای حاصل از اصلاح قیمت کالاها و خدمات موضوع قانون هدفمند کردن یارانه‌ها تا مبلغ ۴۸ هزار میلیارد تومان و ردیف‌های یارانه‌ای این قانون با استفاده از انواع روش‌های پرداخت نقدی و غیرنقدی به خانوارهای هدف و نیازمند ارائه خدمات حمایتی و کمک به بخش تولید و اشتغال اقدام کند.

– دولت در تبصره ۱۷ لایحه بودجه سال ۹۶ به منظور حمایت از ازدواج جوانان بانک مرکزی را موظف کرده است تمامی بانک‌ها و موسسات اعتباری کشور را ملزم کند تا به اندازه سهم خود از مجموع سپرده‌های قرض‌الحسنه پس‌انداز و جاری در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه مشارکت کرده و تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج را در اولویت نخست پرداخت قرار دهد.  بر همین اساس تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج برای هر یک از زوجین در سال آینده ۱۰ میلیون تومان با دوره بازپرداخت ۴ ساله است. بانک مرکزی همچنین وظیفه نظارت بر اجرای این قانون و جریمه بانک‌های متخلف در این زمینه را برعهده دارند.

–  برمبنای جدول شماره سه لایحه بودجه سال ۹۶، که به موضوع تملک و واگذاری دارایی‌های سرمایه‌ای می‌پردازد، منابع حاصل از فروش نفت و فرآورده‌های نفتی ۱۱۱هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.  همچنین منابع حاصل از فروش اموال منقول و غیرمنقول هزار و ۵۵۰میلیارد  تومان پیش بینی شده است. همچنین کل درآمدهای حاصل از واگذاری دارایی‌های سرمایه ای ۱۱۶هزار میلیارد تومان عنوان شده است. بر اساس این جدول منابع حاصل از تملک دارایی های سرمایه ای ۶۲هزار میلیارد تومان است.

تراز عملیاتی منفی

– براساس لایحه بودجه پیشنهادی دولت، سال آینده ۳۲ هزار ۵۰۰میلیارد تومان اوراق مالی اسلامی منتشر می‌شود. همچنین منابع حاصل از واگذاری دارایی‌های مالی در سال ۹۶، ۴۲ هزار میلیارد تومان برآورد شده است. همچنین براساس پیش بینی دولت، ۹هزار میلیارد تومان، از واگذاری شرکت‌های دولتی عاید دولت می‌شود. همچنین منابع حاصل از استفاده از صندوق توسعه ملی ۶۶۰میلیارد تومان برآورد شده است.

– کل درآمدهای دولت شامل درآمدهای مالیاتی، درآمدهای حاصل از مالکیت دولت، درآمد حاصل از فروش کالا و خدمات و درآمد حاصل از جرایم و خسارت‌ها مبلغ ۱۵۹ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است.  همچنین سهم درآمدهای مالیاتی ۱۱۳ هزار میلیارد تومان است.

–  براساس جداول بودجه، کل هزینه‌های دولتی ۲۳۶ هزار میلیارد تومان بوده که سهم پرداخت یارانه‌ها ۲۰ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است. بر این مبنا تراز عملیاتی که حاصل اختلاف درآمدها و هزینه‌ها بوده، رقم منفی ۷۶ هزار میلیارد تومان است. گفتنی است در سال ۹۶، رقم ۹۶ هزار میلیارد تومان بابت جبران خدمات کارکنان به عنوان هزینه در نظر گرفته شده است.



محل تبلیغ شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.