نرم افزارحسابداری صدگان

تامین اجتماعی در صورت خودداری کارفرما از پرداخت حق بیمه،محق به مطالبه است

3 976

حسابداراپ

درصورت خودداری کارفرما از ارسال صورت مزد یا حقوق بیمه‌شدگان به ترتیبی که در آیین‌نامه طرز تنظیم و ارسال صورت مزد آمده، سازمان تأمین‌اجتماعی می‌تواند حق‌بیمه را رأساً تعیین و از کارفرما مطالبه و وصول کند.

 

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی تامین اجتماعی قم،سید مجتبی موسوی با اعلام این مطلب افزود: کارفرما مکلف است طبق ماده ۳۹ قانون تأمین‌اجتماعی لیست و حق‌بیمه کارکنان خود مربوط به هر ماه را تا آخرین روز ماه بعد و درخصوص کارگاه‌‌های مشمول قانون معافیت از پرداخت حق‌بیمه سهم کارفرما تا میزان ۵ نفر کارگر تا آخرین روز ۲ ماه بعد به سازمان ارسال و پرداخت نماید.

وی با اشاره به ماده ۴۰ قانون تأمین‌اجتماعی درصورت عدم پرداخت حق‌بیمه از سوی کارفرمایان، گفت: این سازمان درخصوص شرکت‌های حقوقی که لیست و حق‌بیمه کارکنان خود را پرداخت نمی‌کنند، می‌تواند از طریق دستمزد مبنای پرداخت مالیات، حق‌بیمه کارکنان را تعیین کند یا هزینه‌های حقوق و دستمزد و سایر هزینه‌های مرتبط با آنها مندرج در اظهارنامه مالیاتی شخص حقوقی موجود در حوزه مالیاتی مربوط به آن سال مالی که براساس آن حق‌بیمه پرداخت و صورت مزد و حقوق تسلیم نشده است، را مبنای محاسبه و مطالبه حق‌بیمه قرار دهد.

پندار سیستم

موسوی افزود: درصورتی که نتوان از دو طریق مذکور، به میزان تعداد کارکنان شاغل شخص حقوقی و دستمزد مربوطه دست یافت، این اختیار به سازمان داده شده که با بررسی کارشناسی و با درنظر گرفتن ظرفیت مندرج در پروانه فعالیت کارگاه یا حتی با استفاده از تعداد کارکنان شاغل در فعالیت‌های مشابه به تعداد کارکنان شخص حقوقی و صورت مزد یا حقوق آنها دست یابد.

وی ادامه داد: در مواردی که کارفرمایان اشخاص حقیقی باشند و از ارسال صورت مزد، حقوق و پرداخت حق‌بیمه خودداری ‌کنند، سازمان تأمین‌اجتماعی باتوجه به گزارش بازرسان خود، تعداد کارگران شاغل و دستمزد پرداختی به آنان را صورت‌برداری و حق‌بیمه مربوطه را محاسبه و از کارفرما مطالبه و وصول می نماید.

موسوی اظهار داشت: پس از تعیین حق‌بیمه از سوی سازمان تأمین‌اجتماعی درخصوص شرکت‌های مدیون، کارفرمایان باید نسبت به پرداخت آن اقدام کنند.

وی تصریح کرد: پس از محاسبه حق‌بیمه مراتب به کارفرما یا کارفرمایان مربوطه ابلاغ و درصورت اعتراض آنان به مبلغ حق‌بیمه و یا تعداد افرادی‌که حق‌بیمه آنان مورد مطالبه قرار گرفته، مراتب در هیأت‌های بدوی و تجدیدنظر تشخیص مطالبات رسیدگی و پس از قطعیت بدهی‌، سوابق ایجادی مطالبه می‌گردد.



محل تبلیغ شما

3 نظرات
  1. رضا سالاری می گوید

    هیاتهای تامین اجتماعی نشانه ی بارز آن معروف است که : شکایت را نزد قاضیی خواهی برد که خود متشاکی است و رای چنین دادگاهی از پیش نوشته شده !!!

  2. علیرضا می گوید

    با سلام و احترام
    اینجانب مدت ۵ سال در یک شرکت صادقانه کار کرده بدلیل نداشتن حکم و فیش حقوقی ونامنظمی و تعویق چند ماهه در پرداخت حقوق و تداخل مسئولیت های کاری و کمی دستمزد با توجه به حکمی که هر سال فقط پرسنل امضا می کردند و کارفرما آن را در اختیار پرسنل نمی گذاشت با اطلاع قبلی یکماهه به کارفرما با آن شرکت قطع همکاری کرده و چون کارفرما از تسویه حساب خودداری می کرد به هیات حل اختلاف شکایت کرده که نتیجه حکم این است که سنوات خدمت بدلیل ترک کار به اینجانب تعلق نمی گیرد.سوال من این است با توجه به ماده ۲۴ قانون کار آیا این حکم عادلانه هست؟

  3. مدیر سایت می گوید

    باسلام و احترام
    خیر چنین چیزی قانونی نبوده است.درصورت امکان رای هیات تشخیص را بفرستید.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.