نرم افزارحسابداری صدگان

نکاتی درباره بازنشستگی پیش از موعد

1 767

حسابداراپ

همانگونه که مستحضرید مدتی است طرحی موسوم به طرح بازنشستگی پیش از موعد برای بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در مجلس شورای اسلامی مطرح است که با اجرای این طرح، کسانی که ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کرده و۶۵ سال سن داشته باشند، می‌توانند به صورت پیش از موعد بازنشسته شوند.


عباس اورنگ در روزنامه ایران نوشت: همانگونه که مستحضرید مدتی است طرحی موسوم به طرح بازنشستگی پیش از موعد برای بیمه شدگان صندوق بیمه اجتماعی کشاورزان، روستائیان و عشایر در مجلس شورای اسلامی مطرح است که با اجرای این طرح، کسانی که ۱۰ سال حق بیمه پرداخت کرده و۶۵ سال سن داشته باشند، می‌توانند به صورت پیش از موعد بازنشسته شوند.

صرف نظر از اینکه، اجرای این طرح چه پیامدی در معیشت خانوار بیمه شدگان روستایی و عشایر دارد باید اشاره داشت اساساً حفظ و پایداری صندوق‌های بیمه‌ای تأثیر بسزایی در حفظ کیان حاکمیت در یک جامعه داشته و هرگونه بی‌نظمی یا رفتارهایی‌ که تعادل بیمه‌ای منابع و مصارف صندوق‌های بازنشستگی را تحت شعاع قرار دهد موجب فروپاشی صندوق‌های بیمه بازنشستگی و به تأسی آن تهدیدی جدی برای دولت‌ها و به تبع آن حاکمیت ها خواهند بود.

طی سال های نه چندان دور بزرگترین بحران های اجتماعی و اقتصادی در بسیاری از کشورها از جمله کشورهای اروپایی همچون آلمان، فرانسه، انگلیس، یونان یا حتی کشورهای آسیایی همچون کره جنوبی و… متأثر از انجام اصلاحات پارامتریک در نظامات بازنشستگی این کشورها بوده است که به دلیل بحران های مالی در صندوق‌های بازنشستگی چاره‌ای جز افزایش سن بازنشستگی نداشته‌اند، این در حالی است که علیرغم افزایش سن امید به زندگی در ۳۰ سال گذشته از نزدیک به ۵۰ سال به حدود ۷۰ سال برعکس طی چند سال گذشته در کشور ما بواسطه رویکردهای کاملاً احساسی، غالب طرح‌های پیشنهادی و تصویبی در حوزه بیمه و بازنشستگی در چارچوب معکوس یعنی کاهش سن بازنشستگی یا طرح هایی که موجب افزایش دوره پرداخت مستمری و… می‌گردد، بوده است.

پندار سیستم

ضمن اینکه باید توجه داشت که ساختار منابع مالی تعیین شده برای صندوق بیمه اجتماعی روستائیان و عشایر بر مبنای رویکردی کاملاً حمایتی با جهت تأمین و پرداخت قسمت عمده حق بیمه توسط دولت است.

به ندرت در کشوری حتی کشورهای برخوردار می‌توان مشابهی یافت که دوبرابر سهم بیمه شده توسط دولت تأمین مالی شود یا اینکه صندوق بازنشستگی در حوزه بیمه اختیاری فاقد سقف سنی برای عضویت در طرح فوت، ازکارافتادگی یا بازنشستگی باشد که قطعاً همین دو مؤلفه پاشنه آشیلی جدی برای آینده صندوق خواهد بود چرا که از یک سو دولت به طور مداوم قدرت تأمین مالی تعهدات خویش را نداشته و از سوی دیگر پیر شدن جامعه روستایی و عشایری ریسک صندوق را افزایش و ضریب برخورداری از تعهدات فوت و ازکارافتادگی را در بیمه شدگان دارای سنین بالا غیرنرمال خواهد کرد.از منظر کارشناسی باید توجه کرد که در حال حاضر مفروض بر اینکه یک بیمه شده دارای ۱۵ سال سابقه پرداخت بیمه باشد کل حق بیمه‌های پرداختی وی به انضمام سهم حق بیمه پرداختی دولت به همراه سود ناشی از سرمایه‌گذاری منابع حق بیمه بیمه شده، حداکثر تا سه سال تعهدات مستمری پرداختی به وی و خانواده او را تأمین خواهد کرد و بی‌شک تصویب طرح‌های بازنشستگی پیش از موعد برای این صندوق این دوره پرداخت را به کمتر از یک و نیم سال تنزل خواهد داد و در آینده‌ای نه چندان دور تصویب این قبیل طرح‌ها سقوط صندوق بیمه اجتماعی روستائیان از پیش از موعد خواهد کرد.



محل تبلیغ شما

1 نظر
  1. امیدوار می گوید

    با سلام
    تامین آتیه کلیه اقشار جامعه با مشرکت تمام آحاد جامعه از وظایف اساسی تمام دولت هاست و دولت با ارائه طرحهای مناسب و جلب مشارکت مردم وظیفه ای ذاتی در این خصوص دارد . در کشوری با منابع عظیم نفت وگاز و معادن که سهم همه اقشار جامعه است کشاورزان با کمترین سهم برخوداری از این موهبت ملی در صف اول تولید کشاورزی و دامداری این مملکت ایستاده اند آنها که دستی بر آتش دارند میدانند که کلیه افراد خانوار روستایی از بدو طفولیت با مشارکت در کار گروهی خانواده سهم خویش در ارتزاق خانواده را ایفا میکنند و برای همگان پر واضح و مسلم است که کار کشاورزی و دامداری از مشاغل پرزحمت و طاقت فرسا است . حال این سوال مطرح است که آیا ۶۵ سال کار شبانه روزی و عرق ریزان و طاقت فرسا با کمترین و ابتدایی ترین امکانات زندگی در روستا و کوچ بدون درنگ از عشایر زحمت کش برای این قشر مستضعف کافی نیست . آیا قیافه فرتوت و شکسته از رنج سالیان دراز تحمل مصائب و مشکلات روستائیان و عشایور غیور خود گویای مظلومیت این گروه از افراد جامعه نیست . پس کی دولت به وظیفه حمایتی خود از این اقشار از جامعه را باید انجام دهد . با چه انگیزه و امیدی جوان روستائی و عشایری در روستا و عشیره کم برخودار از مواهب زندگی امروزی بماند و شغل پدران خود را ادامه دهد . آیا جلوگیری از مهاجرت روستائیان به شهرها و حل مشکلات حاشیه نشنی فقط با توصیه و وعده توخالی امکان پذیر است . آیا تامین اشتغال و رفاه و مسکن و آموزش کلیه آحاد ملت طبق قانون اساسی وظیفه دولت نیست ؟ روستایان و عشایر چه سهمی از امکانات مختلف شهری که با بودجه عمومی کشور تهیه شده دارند . آیا روستائیان و عشایر جزء شهروندان(!!!!!) درجه چندمند ؟ راستی اصلا شهروند این مملکت نیستند > اصلا به حساب نمی آیند . حتی برایشان لغتی هم در فرهنگ زبان وجود ندارد (روستاون و عشایر وند ) . اساساٌ بهتر است همه یشان را حذف کنیم و به شمار شهروندان اضافه کنیم .
    بهتر برای روستائان و عشایر بسرائیم زگهواره تا گور زحمت بکش (جان بکن ) اصلا تامین اجتماعی برای شهری ها تعریف شده . روستائیان و عشایر جایگاهی در این تعریف ندارند .آیا کرامت انسانی برای اینها هم تعریف شده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.