شرایط شمول و عدم شمول حق اولاد در قالب جدول بدین شرح می باشد:
ماده ۵۸ـ قانون تامین اجتماعی
افراد خانواده بيمهشده كه از كمكهاي مقرر در ماده ۵۴ اين قانون استفاده ميكنند عبارتند از:
۱ـ همسر بيمهشده.
۲ـ شوهر بيمهشده در صورتي كه معاش او توسط بيمهشده زن تأمين ميشود و سن او از شصت سال متجاوز باشد يا طبق نظر كميسيون پزشكي موضوع ماده ۹۱ اين قانون ازكارافتاده شناخته شود.
۳ـ فرزندان بيمهشده كه داراي يكي از شرايط زير باشند:
الف) كمتر از هجده سال تمام داشته باشند و در مورد فرزندان اناث به شرط نداشتن شوهر تا بيست سالگي و يا منحصراً طبق گواهي يكي از مؤسسات رسمي آموزشي به تحصيل اشتغال داشته باشند.
ب) در اثر بيماري يا نقص عضو طبق گواهي سازمان تأمين اجتماعی قادر به كار نباشند.
ماده ۸۶ـ
كمك عائلهمندي منحصراً تا دو فرزند بيمه شده پرداخت ميشود (توضیح سایت: بموجب قانون اصلاح قوانین تنظیم جمعیت و خانواده ، شرط تعداد فرزند منتفی شده است.)مشروط بر آنكه:
۱ـ بيمه شده حداقل سابقه پرداخت حق بيمه هفتصدوبيست روز كار را داشته باشد.
۲ـ سن فرزندان او از هجده سال كمتر باشد و يا منحصراً به تحصيل اشتغال داشته باشند تا پايان تحصيل يا در اثر بيماري يا نقص عضو طبق گواهي كميسيون پزشكي موضوع ماده ۹۱ اين قانون قادر به كار نباشند. ميزان كمك عائلهمندي معادل سه برابر حداقل مزد روزانه كارگر ساده در مناطق مختلف براي هر فرزند در هر ماه ميباشد.
سلام
قانون تامین اجتماعی تفاوتی از نظر محدودیت سنی و یا ازدواج بین پسر و دختر نگذاشته است و در متن قانون اشاره به جنسیت نشده . فقط ذکر شده فرزند . یعنی محدودیت ذکر شده برای دختران تا زمان ازدواج در متن فوق نادرست است
سلام جناب رحیمی
ضمن تشکر ، بموجب ماده ۵۸ قانون تامین اجتماعی چون دختر با ازدواج از تکفل بیمه شده خارج میشود ، به بیمه شده اصلی ، حق اولاد هم تعلق نمی گیرد.
به همین منظور در متن پست ، مواد مورد استناد اضافه شد.
بااحترام
سلام مجدد .به عرایض بنده التفات نفرمودید . عرضم این بود که فرزند دختر هم مانند پسر محدودیت سن دارد به متن قانون اگر عنایت بفرمایید ذکر شده فرزند . ارتباطی به جنسیت فرزند ندارد . هر پسر یا دختر بعد از ۱۸ سال اگر مشغول به تحصیل نباشد از شمول حق اولاد خارج می گردد . زیر ۱۸ سال هم اگر ازدواج کند از شمول حق اولاد خارج می گردد . موفق باشید
متن ماده ۸۶ : سن فرزندان او از هجده سال كمتر باشد و يا منحصراً به تحصيل اشتغال داشته باشند
ضمن تشکر از تذکر جنابعالی ، تصویر ویرایش شد.
بااحترام
سلام. قانون درمورد دختری که ادامه تحصیل نده یا پشت کنکوری باشه چطور هست؟
سلام
تاموقعی که ازدواج نکرده مشمول هست.
اگر پسر دانشجو باشد ولی ببمه مشاغل ازاد دانشجویان واریز کند مشمول عائله مندی می باشد؟
با سلام در قانون عنوان شده به شرط تحصیل فرزند حق اولاد شامل کارگر میشود اگر کارگر دارای فرزند پسری باشد ۳۰ ساله که از ۱۸ سالگی نیز حق اولاد مربوط به او قطع شده ولی حالا این فرزند پسر(که ازدواج هم کرده و کسب وکار آزاد دارد) اگر شروع به ادامه تحصیل در هر مقطعی کند مطابق قانون با ارائه مدارک تحصیلی ،حق اولاد شامل وی شده و به کارگر (پدر یا مادر) او پرداخت میگردد ؟؟؟؟؟؟