یبمه تأمین اجتماعی خویش فرما که به دو دسته بیمه اختیاری و بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تقسیم میشوند، دستهای دیگر از بیمههای تأمین اجتماعی هستند که مهمترین تفاوت آنها با بیمه اجباری، همانگونه که از اسم این نوع بیمه مشخص است، آن است که پرداخت حق بیمه از سوی خود شخص و دولت است.
[br]
تفاوت بیمه اختیاری با بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد
بیمه اختیاری برای کسانی است که تحت پوشش بیمه خاصی نیستند. متقاضی این نوع بیمه، مستقیما با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری میشود و موظف است خود،حق بیمه را در زمان تعیینشده پرداخت کند. این تفاوت علاوه بر نیاز داشــتن به حداقل ۳۰ روز سابقه قبلی برای متقاضیان بیمه اختیاری، به نوع خدماتی که ارائه میشود نیز مربوط است.
در بیمه اختیاری حقبیمه ۲۶ درصد مقطوع است که کل خدمات از قبیل مســتمریهای بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و تعهداتی شامل درمان، هزینههای پروتز و اروتز، هزینه کفنودفن را دربرمیگیرد، ولی در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تعهدات به چند دسته به شرح زیر تقسیم میشود:
بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با۱۲ درصد:
در این نوع بیمه فقط خدمات مربوط به بازنشستگی ارائه میشود.
بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با ۱۴ درصد:
در این نوع بیمه خدمات پرداخت مستمری بابت بازنشستگی بیمهشده و پرداخت مستمری به بازماندگان در صورت فوت بیمهشده اصلی ارائه میشود.
بازنشستگی، فوت و ازکارافتادگی ۱۸ درصد:
در این نوع بیمه خدمات پرداخت مستمری بازنشستگی و فوت و همچنین خدمات مربوط به ازکارافتادگی کلی غیرناشــی از کار به این گروه از بیمهشدگان ارائه میشود. این بیمه شامل ازکارافتادگی جزئی و نقص عضو نمیشود، چون این موارد فقط به لحاظ حوادث ناشی از کار مطرح میشوند که کار در بیمههای خویشفرما به دلیل عدم وجود کارفرما و اشــتغال موضوع حوادث ناشی از کار منتفی است.
بازنشستگی، فوت، ازکارافتادگی کلی و درمان، با ۱۸ درصد دستمزد توافقشده همراه هزینه درمان به صورت سرانه:
حقبیمه درمان در این نوع بیمه با توجه به افراد تحت تکفل به صورت ســرانه ماهانه دریافت میشود. ســرانه درمان هر سال توسط شورای عالی درمان تعیین میشود. در سال ۹۴ سرانه درمان ۲۷۰ هزار ریال تعیین شده بود و هنوز ســرانه درمان سال ۹۵ به تصویب نرسیده است.
بنابراین در بیمه صاحبان حرف و مشــاغل آزاد پرداخت ۱۸ درصد حقبیمه و پرداخت ســرانه درمان به ازای هر نفر افراد تحت تکفل برای هرماه موجب اســتفاده کامل از خدمات کامل سازمان بهجز مواردی که در بیمه اجباری وجود دارد میشود.
خدمات بیمه بیکاری، کمکهزینه ازدواج، غرامت دســتمزد ایام بیماری و بارداری، پروتز و اروتز در این نوع بیمه ارائه نمیشود.
در تصویر زیر، میتوانید همه اطلاعات فوق را بصورت خلاصه مشاهده کنید:
[br]
[br]
[hr]
سلام.من یه پدر ۵۳ساله دارم که تا الان هبچ نوع بیمه خاصی نبوده. سر کار درست و حسابیم نیست که مشخص و رسمی باشه.میخاستم.بازمانده ای هم که بعد از فوت داشته باشه نداره.میخاستم بدونم میشه بیمه اش کرد یانه؟اگر میشه باید ماهانه چقدر پرداخت کنه؟و اگر میشه حداقل باید چند سال پرداخت کنه؟ و آیا باید اول پولی پرداخت کنه یانه؟ اگر با ده روز حقوقم بازنشسته بشه خوبه.ممنون میشم یکی بهم جواب سوالاتمو بده
سلام. بسیار ممنون از مطلب مفیدتون. واقعا مختصر و مفید بود.
سلام ممنون
خیلی گراف عالی بود به صورت کاملا مختصر و مفید همه چیز رو نشان داده است.
سلام خسته نباشید
واقعا عالی بود من تا امروز که این متن رو خوندم نمیدونستم دقیقا با چه شرایطی دارم حق بیه تامین اجتماعی پرداخت میکنم