نرم افزارحسابداری صدگان

هشدار دیوان عدالت به دستگاه‌های اجرایی درباره تصویب مصوبات مغایر با رای قبلی

0 83

حسابداراپ

رئیس دیوان عدالت اداری تاکید کرد: دستگاه‌های اجرایی که مصوبات خلاف آرای قبلی هیئت عمومی دیوان وضع کنند مسئول جبران خسارت وارده به اشخاص هستند.

پندارسیستم

محل تبلیغ شما

 ماده ۹۲ قانون دیوان عدالت اداری مقرر داشته است که «چنانچه مصوبه‌ای در هیئت عمومی ابطال شود، پس از ابلاغ رای به طرف شکایت یا انتشار در روزنامه رسمی، رعایت مفاد آن برای مرجع طرف شکایت و سایر مراجع و مقامات مسئول دستگاه‌های موضوع ماده (۱۲) این قانون الزامی است.

هرگاه مراجع و مقامات مذکور مصوبه جدیدی تحت هر عنوانی مغایر با مفاد رای مذکور تصویب کنند، به درخواست رئیس دیوان موضوع به صورت خارج از نوبت و بدون رعایت مفاد ماده (۸۳) این قانون و فقط با دعوت از نماینده مرجع صدور مصوبه جدید، در هیئت صادرکننده رای قبلی، رسیدگی و از تاریخ تصویب ابطال می‌شود.

در صورتی که مصوبه جدید ابطال شود و مشخص شود وضع آن به جهت عدم تبعیت از مفاد آرای قبلی صادره از سوی هیئت عمومی دیوان بوده است، مقامات و اعضایی که برخلاف رای دیوان مبادرت به وضع چنین مقرره‌ای نموده‌اند، مسئول جبران خسارات وارده به اشخاص بوده و به عنوان مستنکف شناخته شده و مشمول ماده (۱۱۲) این قانون می‌شوند».

بر اساس این ماده قانونی، پس از ابطال یک مصوبه در هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، رعایت مفاد آن رای برای تمامی دستگاه‌های موضوع ماده ۱۲ قانون دیوان عدالت اداری الزامی بوده و مقامات مسئول نمی‌توانند مصوبه مغایر با مفاد رای ابطالی هیات عمومی وضع کنند.

بر پایه این گزارش؛ حجت‌الاسلام و المسلمین احمدرضا عابدی، رئیس دیوان عدالت ادرای در راستای پاسداری از حاکمیت قانون و تحقق اداره مطلوب، طی مکاتبه‌ای به تمام وزرای دولت اجرای مفاد ماده ۹۲ قانون دیوان عدالت اداری را خواستار شد.

در قسمتی از این نامه‌ها آمده است؛ در صورت امتناع مقامات از اجرای مفاد این ماده، مقامات مذکور «مسؤول جبران خسارات وارده به اشخاص بوده و به عنوان مستنکف شناخته شده و مشمول ماده (۱۱۲) این قانون دیوان عدالت ادرای» خواهند بود.

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.