نرم افزارحسابداری صدگان

تاكيد بر تقويت ارتباط حرفه و رشته حسابداري در دوازدهمين همايش ملي حسابداري ايران

0 716

حسابداراپ

پندارسیستم

دبير اجرايي دوازدهمين همايش ملي حسابداري ايران (دانشگاه شيراز- ۲۴ و ۲۵ ارديبهشت‌ماه) گفت: ارتباط ميان دانش حسابداري و حرفه حسابداري در كشور ما در شأن «حرفه» نيست و بسيار ضعيف است اما مي‌تواند قوي‌تر از اين باشد و همايش ملي حسابداري مي‌تواند فرصتي براي ارائه راهكارهاي لازم براي تقويت اين ارتباط باشد.

[br]

محل تبلیغ شما

دكتر محمدحسين ستايش با تاكيد بر اين نكته كه در بحث «علم و حرفه»، دانشگاهي‌ها بايد قدري حرفه‌اي فكر كنند و حرفه‌اي‌ها نيز علمي و دانشگاهي فكر كنند، افزود: يكي از رسالت‌هاي اين همايش اين است كه عالمان علوم مالي را به دست‌اندركاران، حسابداران و حسابرسان نزديك‌تر كنيم به همين دليل در يكي از بخش‌هاي همايش ميزگردي با حضور دبيران كل انجمن‌هاي حرفه‌اي برگزار مي‌شود كه در آن به بحث و تبادل نظر پيرامون شرايط حال و آينده حرفه پرداخته خواهد شد و ارائه پرسش و پاسخ در اين زمينه از سوي حاضران مي‌تواند به اين موضوع كمك شاياني بكند.
وي درخصوص جايگاه رشته و حرفه حسابداري در كشور توضيح داد: مهم‌ترين هدف اين همايش ارتقاي اين جايگاه است البته در مقايسه با گذشته اين جايگاه ارتقا يافته و در بحث آموزش و پژوهش كه در گذشته توجه چنداني به آن نمي‌شد و در ميان مردم نيز جايگاه مناسبي براي اين حرفه وجود نداشت، اكنون تحولات بسياري رخ داده است به گونه‌اي كه در گذشته تعداد كمي از اساتيد در اين رشته فعال بودند، امكان تحصيلات تا مقطع ليسانس وجود داشت، كتاب‌هاي موجود اندك بودند و… اما خوشبختانه طي ۱۵ سال اخير اين مشكلات، مرتفع شده و در بيشتر دانشگاه‌ها در همه مقاطع، اين رشته تدريس مي‌شود و اين موجب مي‌شود مردم كم‌كم به اين رشته نزديك‌تر شوند.
ستايش خاطرنشان كرد: تاكنون به اندازه‌اي كه دانشگاه در معرفي حرفه موفق عمل كرده انجمن‌هاي حرفه‌اي موفق عمل نكرده‌اند اما مي‌توانند فعال‌تر باشند. دبير اجرايي همايش يادشده اظهار كرد: به نظر من، حسابداري هنوز به جايگاه واقعي خود نرسيده و دليلش اين است كه متاعمان را خوب به بازار معرفي نكرده‌ايم.
اين كارشناس حسابداري افزود: ما نتوانسته‌ايم نقش اطلاعات حسابداري در سلامت مالي جامعه را براي مردم تبيين كنيم و اين نكته را روشن سازيم كه اين اطلاعات تا چه اندازه مي‌تواند در جلوگيري از سوءاستفاده‌هاي مالي مفيد واقع شوند اگرچه يكي از دلايل اين موضوع مي‌تواند ماهيت و ذات اطلاعات مالي و محرمانه بودن آنها باشد. وي سپس گفت: هرچه اقتصاد دولتي‌تر باشد، نقش اطلاعات حسابداري در اين اقتصاد كمرنگ‌تر مي‌شود و اصولا ملاك تصميم‌گيري در سيستم‌هاي دولتي، اطلاعات حسابداري نيست و سازوكارهاي حاكميتي است بنابراين هرچه اقتصاد خصوصي‌تر باشد حسابداري پررنگ‌تر خواهد شد و اطلاعات حسابداري بيشتر استفاده مي‌شوند زيرا ملاك، سود است اما در اقتصاد دولتي، گزارش‌هاي مالي جايگاهي ندارد و تنها زماني كه تقلب رخ مي‌دهد، همه به تكاپو مي‌افتند. عضو هيات علمي دانشگاه شيراز درخصوص توجه اين همايش به ارتباط حسابداري و بازار سرمايه يادآور شد: رئيس سازمان بورس و اوراق بهادار، مديرعامل بورس انرژي، معاونت اقتصادي وزير امور اقتصادي و دارايي، كارگزاران بورس و فعالان بازار سرمايه از حاضران بوده و دكتر علي صالح‌آبادي نيز يكي از سخنرانان اصلي همايش است كه در اين خصوص مطالبي را بيان خواهد كرد و يكي از پنل‌ها نيز به بازار سرمايه اختصاص يافته است.
همچنين دكتر موسي بزرگ‌اصل درخصوص چالش‌هاي پيش‌روي استانداردهاي حسابداري به سخنراني خواهد پرداخت و از آنجا كه قرار است استانداردهاي بين‌المللي حسابداري (IFRS) امسال ترجمه، سال بعد آموزش و در سال ۹۵ اجرايي شود اين موضوع نيز مي‌تواند تحولي در بازار سرمايه محسوب شود.
ستايش درخصوص ديگر موضوعات همايش گفت: در كنار مباحث سه‌گانه آموزش، پژوهش و حرفه سومين گردهمايي دانشجويان مقطع دكتراي حسابداري برگزار مي‌شود و چند رساله دكتري مورد نقد و بررسي قرار خواهد گرفت.
دبير دوازدهمين همايش ملي حسابداري در پايان درخصوص مخاطبان اين همايش گفت: انديشمندان و استادان حسابداري و حسابرسي، متخصصان و صاحب‌نظران حرفه حسابداري و حسابرسي، دانشجويان مقاطع دكترا و كارشناسي ارشد، مديران مالي شركت‌ها و موسسات بخش خصوصي، ذي‌حسابان دستگاه‌هاي اجرايي دولتي، مديران بانك‌ها و موسسات مالي و اعتباري و دست‌اندركاران بازار سرمايه مخاطبان اين همايش هستند.

منبع : دنياي اقتصاد

[br]

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.