نرم افزارحسابداری صدگان

تفاهم نامه جدید مالیاتی استانها را به سمت وصول حداکثری مالیات می‌برد

0 1,217

حسابداراپ

از این پس بودجه استان‌ها بر اساس میزان وصول مالیات تخصیص می‌یابد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد، امیدعلی پارسا، صبح امروز در دیدار با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه یزد اظهار داشت: نظام وصول مالیات و بودجه به نحوی چیده شده که انگیزه‌ای برای استان‌ها در زمینه وصول مالیات ایجاد نمی‌کند.

او با بیان اینکه تاکنون تفاوت چندانی بین استان‌های قوی و ضعیف در زمینه وصول مالیات نداشته است، افزود: انگیزه‌ای برای وصول مالیات حداکثری یا قانونی در استان‌ها نیست.

پارسا عنوان کرد: امسال با پنج ماه پیگیری منظم، به تفاهم نامه‌ای رسیدیم که اکنون ابلاغ شده و از نیمه آبان ماه اجرا می‌شود.

رئیس سازمان امور مالیاتی بیان کرد: با این تفاهم نامه، استان‌هایی که ۹۵ درصد سهمیه تعیین شده مالیات خود را وصول کرده‌اند، ۱۰۰ درصد بودجه استان خود را دریافت می‌کنند و استان‌هایی که کمتر از ۹۵ درصد وصول کرده‌اند، به ازای هر یک درصد کمتر، سه درصد از بودجه آن‌ها کسر می‌شود.

او ادامه داد: استان‌هایی که بیش از ۹۵ درصد وصول مالیات داشته باشند نیز به ازای هر یک درصد بیشتر از ۹۵ درصد، چهار درصد تشویقی دریافت می‌کنند.

پارسا افزود: استان‌هایی که ۱۰۰ درصد وصولی داشته باشند، ۲۰ درصد اضافه‌تر از بودجه تشویقی دریافت می‌کنند و استان‌هایی که بیشتر از ۱۰۰ درصد وصول داشته باشند، بخش قابل توجهی از وصول اضافه از حد تعیین شده به پروژه‌های عمرانی استان اختصاص می‌یابد.

او با اشاره به اینکه عملکرد یزد در زمینه وصول مالیات قابل قبول است، عنوان کرد: اگر این تفاهم نامه اجرایی شود، همه استان‌ها به سمت وصول حداکثری مالیات می‌روند.

رئیس سازمان امور مالیاتی ادامه داد: کل مالیاتی که در طول یک ماه در کشور وصول می‌شود، به اندازه نصف حقوق کارکنان دولت نیست.

پارسا یادآور شد: کسری بودجه کشور تاکنون از طریق نفت تأمین می‌شد، اما اکنون دیگر بودجه نفتی نداریم و دولت با فروش اوراق به بانک‌ها یعنی با قرض از بانک‌ها با سود ۲۶ درصدی، توانسته حقوق‌ها را پرداخت کند و مقدار جزئی نیز کار عمرانی انجام دهد.

او ادامه داد: در دنیا ۲۵ درصد کل سود اقتصادی که ایجاد می‌شود، در اختیار دولت قرار می‌گیرد و دولت‌ها می‌توانند خدمات بدهند، اما در کشور ما این میزان هفت تا هشت درصد است که با این پول محدود نمی‌توان رفاه چشمگیر برای مردم ایجاد کرد.

رئیس سازمان مالیاتی بیان کرد: نظام مالیاتی کشور باید به گونه‌ای تعریف شود که حداقل ۸۰ درصد بودجه کشور از مالیات تأمین شود در حالی که این رقم اکنون ۳۵ درصد است.

پندار سیستم

پارسا ادامه داد: در تمام دنیا ۸۵ درصد ثروت جامعه در دست ۱۵ درصد جامعه است و بخواهیم و نخواهیم این موضوع وجود دارد و باید قوانین مالیاتی به گونه‌ای باشد که این افراد ۸۵ درصد مالیات را پرداخت کنند.

او با بیان اینکه در تمام دنیا فرار مالیاتی جرمی غیرقابل بخشش است، افزود: پایانه فروشگاهی به این معنی است که تمام فروشگاه‌های کوچک و بزرگ به سازمان مالیاتی متصل هستند و بر این اساس هم سازمان به صورت عالمانه و سیستمی اقدام به اظهارنامه پیش فرض می‌کنند.

پارسا با بیان اینکه این موضوع غیرقابل خدشه و دبه کردن توسط افراد است، عنوان کرد: این پایانه‌ها به معنی همان دوربین پلیس است که سرعت را ثبت کرده و فرد نمی‌تواند تکذیب کند؛ پایانه‌های فروشگاهی هم جلوی فرار مالیاتی را نمی‌گیرد.

رئیس سازمان مالیاتی کشور ادامه داد: استان یزد در مجموع ۳ هزار میلیارد تومان درآمد برای کشور دارد در حالی که هزینه انجام شده از سوی دولت برای استان یزد بیش از ۶ هزار میلیارد تومان است.

او بیان کرد: اینکه یزد به دلیل وصولی بیش از سقف در نظر گرفته از استان‌های برتر کشور است باید مورد تشویق قرار گیرد و بسته مشوقی برای آن در نظر گرفته می‌شود.

ضرورت نظام‌مند شدن پرداخت مالیات در کشور

آیت الله محمدرضا ناصری، صبح امروز در دیدار با رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس، رئیس سازمان امور مالیاتی کشور، نماینده مردم یزد و اشکذر و نماینده مردم اردکان در مجلس شورای اسلامی ضمن تقدیر از تلاش نمایندگان استان یزد برای پیگیری رفع مشکلات صنایع و بخش خصوصی یزد گفت: یزدی‌ها مشکل چندانی در زمینه پرداخت مالیات ندارند و کسبه آن از دیرباز به راحتی مالیات خود را پرداخت می‌کردند.

او افزود: یکی از خواسته‌های اصناف و بازاریان یزد برای پرداخت مالیات، حساب شده و با برنامه بودن اصول پرداخت مالیات است.

امام جمعه یزد با بیان اینکه متأسفانه نظام مالیاتی ما کامل نیست، ادامه داد: برخی معافیت‌های مالیاتی اجحاف است و معادن و صنایعی که میلیارد میلیارد درآمد دارند، به دنبال معافیت یا فرار مالیاتی هستند، اما مالیات کسبه‌ای که درآمد خرد دارند، به موقع و با سختگیری دریافت می‌شود که این بی نظمی‌ها مشکل ساز است و باید اصلاح شود.

امام جمعه یزد با اشاره به اینکه یزد همواره در وصول مالیات از استان‌های پیشرو در کشور بوده است، تصریح کرد: با این وجود همیشه در اختصاص بودجه به یزد بی توجهی شده در حالی که باید به یزد تشویقی نیز داده شود.

آیت الله ناصری تاکید کرد: سیستم اخذ مالیات باید نظام‌مند شود و مسئله مالیات باید به نحوی جدی باشد که برخی افراد نتوانند از آن شانه خالی کنند.

ایشان با اشاره به اینکه معادن جزو انفال هستند و به آن‌ها خمس نیز تعلق می‌گیرد، افزود: معادن دولتی عوارض می‌دهند و معادن خصوصی علاوه بر خمس باید مالیات نیز پرداخت کنند.

محل تبلیغ شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.