نرم افزارحسابداری صدگان

بلوکه‌کردن بخشی از تسهیلات اعطایی توسط بانک‌ها ممنوع است

3 1,803

حسابداراپ

بانک مرکزی اعلام کرد: بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپرده‌ها توسط بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی ممنوع است.

پندار سیستم

 بانک مرکزی در بخشنامه‌ای خطاب به شبکه بانکی با اعلام اینکه بلوکه کردن بخشی از تسهیلات اعطایی به مشتریان، در قالب انواع سپرده‌ها ممنوع است، اعلام کرد: چنانچه بانک‌ها قصد دارند معادل بخشی از مبلغ تسهیلات اعطایی را به صورت وثیقه نقدی و در قالب سپرده بپذیرند، باید سود علی‌الحساب به آن سپرده تعلق گیرد.

بر اساس گزارش‌های دریافتی، برخی بانک‌ها و مؤسسات اعتباری غیربانکی براساس توافق بین مؤسسه اعتباری و تسهیلات‌گیرنده و قبل از اعطای تسهیلات، معادل بخشی از مبلغ تسهیلات اعطایی را به صورت وثیقه نقدی و در قالب سپرده قرض‌الحسنه جاری یا سپرده قرض‌الحسنه پس‌انداز مسدود کرده و توثیق می‌کنند.
یادآور می‌شود، گرچه این رویه منوط به آن که قبل از اعطای تسهیلات باشد و با توافق و رضایت تسهیلات‌گیرنده انجام شود، منع مقرراتی ندارد، اما به منظور پیشگیری از تخطی از حداکثر نرخ سود تسهیلات بانکی مصوب شورای پول و اعتبار، در صورتی که طبق توافق بین مؤسسه اعتباری و تسهیلات‌گیرنده و قبل از اعطای تسهیلات، بخشی از وثایق به صورت نقدی و در قالب مسدود کردن سپرده توثیق می‌شود، سپرده یاد شده باید در قالب حساب سپرده سرمایه‌گذاری مدت‌دار بوده و با احتساب و پرداخت سود علی‌الحساب به آن، معادل نرخ سود متناظر با دوره زمانی آن سپرده که هم‌اکنون در شبکه بانکی کشور مبنای عمل است، انجام شود.

محل تبلیغ شما

3 نظرات
  1. مانی می گوید

    سلام الان چندین سال است که بانک های اسلامی ما با چنین شیوه مسخره و من دراوردی مبلغی از تسهیلات خرید کالا را گروگان میگیرند ولی اسکونت مبلغ کل را محاسبه میکنند .که کاملا یکطرفه است و من نوعی وام گیرنده هیچ حقی ندارم جز پرداخت اصل و بهره (رباء) آنرا .
    و اینو هم باید گفت که این بخشنامه هم مانند بسیاری از بخشنامه های دیگر ، فاقد ضمانت اجرایی است و فقط در قالب شعار است .
    ممنون از سایت خوب و زحماتی که میکشید

  2. رضا می گوید

    با سلام و خدا قوت
    استناد این موضوع به کدام بخشنامه یا قانون است که بشود در دعاوی به آن استناد کرد؟ بنده خودم ۲.۵ سال مبلغی را بلوکه دارم اما هیچ سودی به آن تعلق نگرفت.

  3. حسین می گوید

    بخشنامه شماره ۹۹/۱۰۰۸۳۲۲ بانک مرکزی

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.