معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی گفت: افرادی که در مشاغل سخت و زیان آور مشغول به کار هستند با ۲۰سال متوالی و ۲۵ سال متناوب میتوانند درخواست بازنشستگی بدهند.
محمد حسن زدا در گفتوگو با فارس، درباره قانون مشاغل سخت و زیانآور اظهار داشت: افرادی که ۲۰ سال متوالی و یا ۲۵ سال متناوب در مشاغل سخت و زیانآور که براساس قانون تعریف و مشاغل آن مشخص شده است حضور داشته باشند میتوانند بازنشسته شوند.
وی افزود: از افرادی که برای بازنشستگی بیش از موعد براساس قانون سخت و زیانآور مراجعه میکنند درخواست میشود به حد نصاب سابقه لازم رسیده باشند بعد درخواست مشاغل سخت و زیانآور و بازنشستگی را بدهند.
زدا افزود: چند شغل از جمله کارکردن با برق فشار قوی، بیمارستان روانی، ارتفاعات، معادن و همینطور شغل خبرنگاری به عنوان مشاغل سخت و زیانآور مطرح شده است که برای احراز این نوع اشتغال کمیتهای تحت عنوان سخت و زیانآور در ادارات کار مستقر شده است که افراد میتوانند درخواستهای خود را به این کمیته بدهند تا پس از بررسی نتایج آن اعلام شود.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی افزود: برای بررسی شغل سخت و زیانآور کمیته مربوطه مدارک لازم را به سازمان تامین اجتماعی ارسال میکند و هنگامی که سوابق بیمهای افراد که درخواست سخت و زیانآور دادهاند مورد بررسی قرار میگیرد با مشکلاتی مواجه میشوند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال بعضی از افراد از ۲۰ سال سابقه خبرنگاری در لیستهای ارسال حق بیمه ۵ سال آن در شغل خبرنگاری نبوده است و به عناوین دیگر رد شده است.
زدا افزود: اگر در لیست حق بیمه اشتباهی رد شده باشد قابل بررسی و اصلاح است.
وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه آیا دبیران، مدیران،تایپیستها و یا عکاسان نیز جزو مشاغل سخت و زیانآور محسوب میشوند، گفت: این موضوع به تایید کمیته سخت و زیانآور بستگی دارد و اگر این کمیته قانع شود که مشاغل مطرح شده زیرمجموعه خبرنگاری است میتوانند برای سخت و زیانآور بودن شغل خود اقدام کنند.
معاون فنی و درآمد سازمان تأمین اجتماعی افزود: در حال حاضر تامین اجتماعی ۱۳۰ هزار شغل را برای نخستینبار کددار کرده است تا برای همیشه مشکل شغلهایی که در یک رتبه قرار دارند حل شود.
زدا افزود: پس از چندین سال که از قانون سخت و زیانآور میگذرد امسال پایگاه داده متمرکز سخت و زیانآور را ایجاد کردهایم تا دسترسی راحتتری به مشاغل سخت و زیانآور داشته باشیم.
وی بیان داشت: باید به سمتی حرکت کنیم که با بهسازی کارگاهها افراد در محیطهای سخت و زیانآور مشغول به کار نباشند و دیگر شغل سخت و زیانآور نیز نداشته باشیم.