نرم افزارحسابداری صدگان

تعریف مشاغل سخت و زیان آور

0 775

حسابداراپ

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی درباره مشاغل سخت و زیان‌آور خبرنگاران اظهار داشت:‌ بر اساس قانون مجلس شورای اسلامی که در سال ۱۳۸۰ تصویب شد، دو نوع کار سخت و زیان‌آور مشخص شده است.


به گزارش فارس، سیدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در بازدید از خبرگزاری فارس ادامه داد: گروه اول مشاغلی است که ماهیتاً سخت و زیان‌آور محسوب می‌شوند مانند افرادی که  در معادن کار می‌کنند. بر اساس قانون این افراد مستقیماً جزو مشاغل سخت و زیان آور محسوب می‌شوند.

نوربخش خاطر نشان کرد: گروه دوم شغل‌هایی هستند که به خاطر شرایط محیط کار سخت و زیان‌آور محسوب می‌شوند بر این اساس قانونگذار کمیته‌ای را متشکل از نماینده کارگر، کارفرما، وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و سازمان تأمین اجتماعی تعیین کرده است و بر اساس آیتم‌های دقیق بهداشتی نسبت به آلاینده‌سنجی محیط کار اقدام و تشخیص می‌دهند که شغل جزو مشاغل سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود یا خیر.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه تشخیص مشاغل سخت و زیان‌آور با کمیته مذکور است، گفت: سازمان تأمین اجتماعی بر اساس تشخیص این کمیته نسبت به اعمال مشاغل سخت و زیان‌آور اقدام می‌کند.

وی گفت: اصل بر این است که با استفاده از استانداردهای لازم و بهداشت محیط هیچ کاری جزو مشاغل سخت و زیان‌آور نباشد تا کارگر مستهلک شود و به جای ۳۰ سال فعالیت با ۲۰ سال بازنشسته شود.

نوربخش تأکید کرد: باید شرایط کارگاه‌ها ایمن باشد تا افرادی که مشغول به کار هستند به دلیل محیطی نامناسب دچار بیماری و بازنشستگی زودهنگام نشوند.

وی درباره شغل خبرنگاری و سخت و زیان‌آور آن اظهار داشت‌:‌ خبرنگاران به دو دسته تقسیم می‌شوند؛ خبرنگارانی که مؤسسات دولتی هستند بر اساس کمیته‌ای که در معاونت نیروی انسانی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور تشکیل می‌شود شامل سخت و زیان‌آور خواهند شد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: خبرنگارانی که تابعه قانون کار هستند مرجع سخت و زیان‌آور بودن شغل آنها کمیته‌ای است که تشکیل خواهد شد و نظر این کمیته تعیین می‌کند که این خبرنگار جزو مشاغل سخت و زیان‌آور است یا خیر و مجدداً تأکید می‌کنم تأمین اجتماعی با نظر این کمیته سخت و زیان‌آور را اعمال می‌کند.

نوربخش یادآور شد: سخت و زیان‌آور برای تعدیل نیروی انسانی نیست و منطق آن این است که کارگری که تحت آلایندگی‌های جسمی و روحی قرار می‌‌گیرد و موجب می‌شود آن فرد مستهلک شود برای حفظ جسم و روح آن به جای ۳۰ سال با ۲۰ سال کار بازنشست شود.

وی گفت: بر اساس قانون کارفرمایی که پرسنل آن بیش از ۲ سال در محیطی سخت و زیان‌آور فعالیت کنند باید هزینه ایجاد محیط امن را برای پرسنل پرداخت کند و اداره ایمنی وزارت کار باید نظارت بر محیط کار داشته باشد.

نوربخش یادآور شد: سازمان تأمین اجتماعی چندین جلسه با معاونت مطبوعاتی وزارت ارشاد درباره بیمه و مشاغل سخت و زیان‌آور خبرنگاران داشته است که بخشی از مشکلات این اقشار نیز حل شده است و اراده بر این است که مشکل سخت و زیان‌آور شغل خبرنگاران نیز در این دوره حل شود.

مطالبات ۸ هزار میلیارد تومانی تأمین از اشخاص حقیقی و حقوقی/ تقسیط بدهی شهرداری تهران

وی در پاسخ به پرسشی مبنی بر پرداخت مطالبات شهرداری به سازمان تامین اجتماعی اظهار داشت: خوشبختانه با مذاکرات صورت گرفته بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری تهران در قالب پرداخت حق بیمه‌ها تقسیط شد و به موقع نیز پرداخت می‌شود که جای تشکر دارد.

وی با اشاره به اینکه بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی شهرداری به سازمان تامین اجتماعی برای سال ۹۲ بوده که البته مربوط به پیمانکاران شهرداری بوده است.

نوربخش خبر داد: بیش از ۸ هزار میلیارد تومان مطالبات قطعی از اشخاص حقیقی و حقوقی داریم و در حال حاضر تمامی مطالبات به صورت آنلاین مشخص است.

حذف ۵۰ هزار نفر که خود را کارگر ساختمانی جا زده بودند

پندار سیستم

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی درباره بیمه کارگران ساختمانی نیز اظهار داشت: ۹۰۰ هزار نفر کارگر ساختمانی تحت پوشش تامین اجتماعی هستند و ۵۰ هزار نفر نیز که به عنوان قالیباف و کارگر ساختمانی بیمه شده بودند ولی در این مشاغل فعالیتی نداشتند حذف شده‌اند.

ایجاد یک برند بیمارستانی برای رقابت با بیمارستان میلاد/ مراجعه روزانه ۶ هزار نفر به میلاد

نوربخش درباره عملکرد بیمارستان میلاد اظهار داشت: این بیمارستان خدمات زیادی بزرگی را ارائه می‌دهد و روزانه ۶ هزار نفر مراجعه‌کننده دارد.

وی ادامه داد: طبیعتاً امکان اینکه همه خدمات درمانی در بیمارستان‌های ملکی تأمین اجتماعی ارائه شود وجود ندارد.

نوربخش افزود: در قالب سیستم ارجاع داخلی که رأس آن بیمارستان میلاد است خدمات تخصصی و فوق‌تخصصی به بیماران و بیمه‌شدگان ارائه می‌شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اشاره به اینکه بیمارستان میلاد ۱۲۰۰ تختخوابی است، گفت: برند میلاد در سراسر کشور ایجاد می‌شود و هم اکنون دو بیمارستان میلاد در کرمان و بیرجند افتتاح شده است و دو بیمارستان دیگر نیز در ایلام و اهواز افتتاح خواهد شد که خدمات گسترده تخصصی را به بیمه‌شدگان ارائه می‌دهد.

به گفته نوربخش ۳ بیمارستان دیگر نیز در سراسر کشور امسال افتتاح می‌شود تا دیگر کمتر شاهد ارجاع بیمار از سایر شهرستان‌ها به تهران باشیم.

کمک ۵۰۰ میلیارد تومانی دولت به صندوق فولاد

مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی درباره وضعیت صندوق بازنشستگی فولاد که مسئولیت سرپرستی این صندوق را دارد، اظهار داشت: صندوق فولاد یک مشکل کهنه و قدیمی است البته دولت گام‌های موثری برای حل مشکلات آن برداشته است.

وی ادامه داد: با نقل و انتقالات صورت گرفته برای این صندوق تأمین نقدینگی شد و در جلسه هیأت دولت مصوب شد ۵۰۰ میلیارد تومان به این صندوق کمک شود تا بتوانیم حقوق افراد تحت پوشش این صندوق را به روز پرداخت کنیم.

به گفته نوربخش تعیین تکلیف نهایی این صندوق در بودجه ۹۵ مشخص و مشکلات آن حل می‌شود.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی گفت: ساماندهی خوبی در بحث پرداخت حقوق تحت پوشش این صندوق انجام شده است و می‌توانیم با کمک ۵۰۰ میلیارد تومانی دولت حقوق بیش از ۲ ماهی که به تعویق افتاده را پرداخت کنیم.

۳ میلیون نفر مراجعه به شعب کاهش یافته است

نوربخش درباره نحوه برخورد کارمندان شعبات تامین اجتماعی با ارباب‌رجوع اظهار داشت: تراکم جمعیت در شعبات و کارگزاری‌ها کاهش یافته است و تعداد کارگزاری‌ها از ۱۴۰ به ۲۰۰ ارتقاء یافته است.

مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی با بیان اینکه خدمات سازمان تامین اجتماعی غیرحضوری شده است گفت: از این جهت ۳ میلیون مراجعه به شعب و کارگزاری‌ها را در ماه کاهش داده‌ایم و یک میلیون و ۵۰۰ سفر شهری کم شده است.

وی اظهار داشت: ما یک سازمان بیمه‌گر اجتماعی هستیم و باید رفتار سازمانی تغییر پیدا کند. در ۸ سال دولت قبل، ۸ مدیرعامل در سازمان تامین اجتماعی تغییر کرده است که التبه بعضی از این افراد مدیران لایقی بودند لذا برخورد آنها در سازمان موجب تغییر رفتار سازمانی شده است.



محل تبلیغ شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.