نرم افزارحسابداری صدگان

مصائب مالیات زیاد و تولیدکنندگان گرفتار رکود

0 529

حسابداراپ

معاون سازمان امور مالیاتی می‌گوید: در کشورهای دیگر تمام ظرفیت مالیاتی وصول می‌شود، ضمن اینکه قطعا زمانی که اقتصاد دنیا در رکود به سر می برد، باید نرخ مالیات کاهش پیدا کند اما متاسفانه در ایران همانطور که شاهدیم بنابر مشکلات قانونی و عدم شفافیت در اطلاعات، مالیات واقعی وصول نمی‌شود و از ظرفیت واقعی وصول مالیات فاصله داریم؛ بنابراین نمی توان انتظار داشت که مالیات کاهش یابد.


به گزارش خبرنگار تابناک اقتصادی، رکود هنوز از اقتصاد ایران رخت برنبسته است. برخی بخش‌ها همچنان درگیر این غده سرطانی هستند و چاره‌ای هم جز مدارا با آن ندارند، تا اینکه دولت بالاخره دست به کار شده و بیماری آنها را دوا کند.

علیرغم این انتظار تولیدکنندگان و صنعتگران، سازمان امور مالیاتی همچنان نرخ مالیات را افزایش می‌دهد؛ غافل از اینکه اگر هم قرار باشد رونقی شکل گیرد، نباید حداقل تا پایان سال ۹۴ انتظار آن را داشت در حالی که تولیدکنندگان باید پیشاپیش تاوان رکود را داده و با افزایش مالیات خود را وفق دهند.

در این میان، دولت هم تا به خود بجنبد و برنامه های رونق اقتصادی را پیاده سازی کند، ماه‌ها به طول می انجامد. البته علیرغم رکودی که همچنان وجود دارد، برخی زیرمجموعه های دولت، ساز مخالف با رونق اقتصادی را کوک کرده اند و تلاش می‌کنند تا به هر نحوی که شده، منابع مالی خود را از رونقی که همچنان در رکود به سر می برد، داشته باشند.

پندار سیستم

این در حالی است که علیرضا طاری‌ بخش، معاون سازمان امور مالیاتی در این رابطه در پاسخ به سئوال خبرنگار تابناک اقتصادی می گوید: افزایش مالیات بر ارزش افزوده را تولیدکنندگان، واردکننده و حتی عمده فروش پرداخت نمی‌کند؛ بنابراین افزایش مالیات بر ارزش افزوده لطمه‌ای بر تولید وارد نمی کند؛ چراکه مسئول پرداخت مالیات، مصرف کننده نهایی است.

وی خاطرنشان کرد: مالیات بر ارزش افزوده در تمامی کشورها در بحث خرده فروشی روزانه است که باید از این بخش وصول شود، ضمن اینکه مودیان می‌توانند نقدینگی خود را مدیریت کنند و از این فرصت سه ماهه‌ای که از بابت مالیات از دولت می گیرند، برای سروسامان دادن به وضعیت نقدینگی خودشان استفاده کنند.

طاری‌بخش در ادامه گفت: رکود بیشتر در سرمایه گذاری و تولید، عینیت پیدا می‌کند. مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر مصرف است. البته نمی‌خواهم بگویم که به طور کلی بر این موضوع نیز اثری ندارد، موثر است و اگر در دوران رونق باشیم، قطعا مالیات‌ها جهش بیشتری خواهد داشت اما در ایران به علت اینکه مالیات بر ارزش افزوده، مالیات بر مصرف تلقی می شود، آنچنان بر تولید و سرمایه گذاری اثری نخواهد داشت بنابراین رکود را تشدید نخواهد کرد.

او در پاسخ به این پرسش که در کشورهای دیگر مالیات متناسب با رونق اقتصاد کشور اخذ می‌شود، چرا در ایران اینگونه نیست؟ گفت: در کشورهای دیگر تمام ظرفیت مالیاتی وصول می‌شود، ضمن اینکه قطعا زمانی که اقتصاد دنیا در رکود به سر می برد، باید نرخ مالیات کاهش پیدا کند اما متاسفانه در ایران همانطور که شاهدیم بنابر مشکلات قانونی و عدم شفافیت در اطلاعات، مالیات واقعی وصول نمی‌شود و از ظرفیت واقعی وصول مالیات فاصله داریم؛ بنابراین نمی توان انتظار داشت که مالیات کاهش یابد.

معاون سازمان امور مالیاتی تصریح کرد: بنابراین با توجه به اینکه مالیات را براساس ظرفیت واقعی وصول نمی‌کنیم؛ نیاز به تعدیل نرخ ها دیده نمی شود اما در عین حال منکر آن نیستیم که مالیات بالا در رکود اقتصادی اثری دارد.

 


محل تبلیغ شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.