نرم افزارحسابداری صدگان

انتقاد جدی بخش‌خصوصی از فشارهای مالیاتی

0 603

حسابداراپ

دوازدهمین نشست جلسه شورای گفت‌و‌گوی دولت و بخش‌خصوصی استان تهران در حالی برگزار شد که موضوع مورد بحث این نشست، مالیات و تامین اجتماعی بود. در این نشست، فعالان اقتصادی عضو این شورا به انتقاد از فشارهای سازمان‌های تامین اجتماعی و امور مالیاتی کشور بر بنگاه های اقتصادی و واحدهای تولیدی پرداختند و مراتب نگرانی های خود را با اعضای دولتی شورای گفت وگو در میان گذاشتند تا از طریق این اعضا نگرانی های بخش خصوصی پیگیری شود.

پندار سیستم



به گزارش روابط عمومی اتاق تهران، محمدحسین برخوردار عضو هیات رییسه اتاق تهران با بیان اینکه طی ماه های اخیر انواع عوارض بر واحدهای تولیدی و صنفی اعمال شده است، گفت: سازمان امور مالیاتی و همچنین سازمان تامین اجتماعی باید به دنبال کسانی باشند که در مسیر فرار مالیاتی حرکت می کنند در حالی که رصد این بخش ها از سوی دستگاه های دولتی رها شده و سازمان امور مالیاتی بر بنگاه های اقتصادی و واحدهای تولیدی که دفاتر شفاف دارند، فشار مضاعف وارد می کند.
این در حالی است که مدیرکل امور اقتصاد و دارایی استانداری تهران در واکنش به سخنان عضو هیات رییسه اتاق تهران، به آمار مربوط به مالیات های گرفته شده طی ۹ ماهه امسال اشاره کرد و افزود: اخذ مالیات های مستقیم در این مدت ۲۱.۴ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل رشد داشته در حالی که مالیات های غیرمستقیم ۵۳.۱ درصد افزایش داشته است از این رو، بیشتر در مالیات های غیرمستقیم و ارزش افزوده رشد دیده می شود و لذا اینگونه نیست که از محل مالیات ها صرفا به شرکت ها و بنگاه های اقتصادی که دارای دفاتر مالیاتی شفاف هستند فشار وارد شده باشد.
قائم مقام دبیرکل اتاق تهران نیز در ادامه این نشست به ارسال نامه از سوی اتاق تهران به استانداری تهران مبنی بر مشکلات فی مابین کارفرمایان و سازمان تامین اجتماعی اشاره کرد و گفت: طی این نامه، فعالان اقتصادی به مواد قانونی مرتبط با بیمه تامین اجتماعی استناد کرده اند و تنها خواستار اجرای قانون شده اند.
به گفته فریدون طلایی زاده، در موضوع بیمه تامین اجتماعی، قوانین اجرا نمی شود که همین عامل به معضل بزرگی برای واحدهای تولیدی بدل شده است.
وی به یک نمونه در این زمینه اشاره کرد و افزود: در یک مورد از سوی سازمان تامین اجتماعی برای یک واحد تولیدی مبلغ ۱۸۴ میلیارد تومان حق بیمه مطالبه شده که مربوط به ۱۷ سال قبل فعالیت این واحد تولیدی می شود. به گفته طلایی زاده، اینگونه موارد از سوی سازمان تامین اجتماعی افزایش داشته است و گلایه های بنگاه های اقتصادی را برانگیخته است.
محمد عیدیان مدیر امور تشکل ها اتاق تهران نیز از برگزاری جلسات متعدد میان نمایندگان بخش خصوصی و سازمان تامین اجتماعی خبر داد و یادآور شد که اگر زیرمجموعه های این سازمان به اجرای دقیق قانون روی بیاوردند بخش عمده ای از مشکلات رفع خواهد شد.
محمدمهدی رییس زاده رییس کمیسیون سرمایه گذاری و تامین مالی اتاق تهران نیز معتقد است که سازمان امور مالیاتی بخشنامه محور شده است و این رویکرد در مواجهه با بخش خصوصی و فعالان اقتصادی باید اصلاح شود.
محمدرضا بهرامن نیز به مشکلات پیش آمده برای بخش معدن کشور اشاره کرد و با اشاره به اینکه در بخش معدن، بسیاری از تولیدات در داخل کشور با قیمت های جهانی تطابق دارد، افزود: به دلیل اصرار سازمان امور مالیاتی مبنی بر دریافت مالیات بر ارزش افزوده، معادن طلا کشور با مشکلات زیادی در حال حاضر دست به گریبان هستند به طوری این واحدهای تولیدی طی سال گذشته نتوانستند حتی یک کیلوگرم طلا بفروشند.
به گفته عضو هیات رییسه اتاق تهران، نرخ های مربوط به معادن طلا و تولیدات این بخش، در جای دیگری تعیین می شود و در دست آنها نیست اما از سوی سازمان امور مالیاتی فشار مضاعفی برای دریافت مالیات بر ارزش افزوده از این واحدها اعمال می شود.
بهرامن تصریح کرد که نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای سال آتی ۱۰ درصد تعیین شده است که قطعا واحدهای معدنی در مسیر تعطیلی قرار خواهند گرفت.



محل تبلیغ شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.