نرم افزارحسابداری صدگان

در حال حاضر حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم.

0 456

حسابداراپ

عضو هیات علمی دانشگاه علوم اقتصادی با انتقاد از پایین بودن سهم صادرات غیر نفتی کشور گفت: در حال حاضر حدود ۱۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم.


وحید شقاقی شهری در کارگاه اقتصاد مقاومتی ویژه اساتید دانشگاه که در دانشگاه علوم اقتصادی برگزار شد با اشاره به مخاطرات بین المللی حال حاضر دنیا اظهار کرد: در حال حاضر دو درصد از جمعیت دنیا مالک ۵۱ درصد از کل دارایی‌ها هستند و در عین حال تنها یک درصد از کل دارایی‌های دنیا به جمعیت ۵۰ درصدی فقیرترین مردم دنیا تعلق دارد.

وی با بیان این‌که خالص بدهی کشور یونان به درآمدش ۱۲۰ درصد است، تصریح کرد: این رقم در کشور پرتغال صد درصد است و کشورهایی مانند فرانسه نیز به زودی به این معضل دچار می‌شوند.

شقاقی با اشاره به بدهی ۶۰ تریلیون دلاری دولت‌های جهان به مردم، خاطرنشان کرد:‌ این درحالی است که گردش مالی کل دنیا ۴۵ تریلیون دلار است.بنابراین می توان گفت که در حال حاضر دنیا ورشکسته است.

این کارشناس اقتصادی افزود: تا سال ۲۰۵۰ میلادی به واسطه افزایش جمعیت جهان به ۹ میلیارد نفر ۱۱۰ درصد افزایش تقاضای مواد غذایی خواهیم داشت و برخی برآوردها حاکی از کاهش ۵۰ درصدی میزان آب در خاورمیانه است.

وی همچنین با اشاره به چالش‌های حال حاضر اقتصاد ایران گفت: ما در حوزه کارآفرینی عملکرد موفقی نداشته‌ایم و در حال حاضر از نظر شاخص‌ها در بین ۶۷ کشور دنیا وضعیت خوبی نداریم. همچنین در بحث خصوصی سازی نیز از زمان اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی ۴۳ درصد رد دیون دولت و ۳۰ درصد سهام عدالت و تعاون بوده است اما آماری که به دست ما رسیده است نشان می دهد که کل واگذاری واقعی به بخش خصوصی تنها پنج درصد بوده است.

پندار سیستم

شقاقی با بیان این‌که براساس قانون ۲۵ درصد اقتصاد باید در اختیار تعاونی‌ها باشد، اظهار کرد:‌درحال حاضر این رقم پنج درصد است که از ابتدا نیز همین پنج درصد بوده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان این‌که از نظر اقتصاد دانش بنیان در بین ۱۴۴ کشور در رتبه ۹۴ قرار داریم، تصریح کرد: کشورهای رقیب ما مثل ترکیه و عربستان به ترتیب رتبه‌های ۶۹ و ۵۰ را دارند.در حوزه صادرات هایتک نیز متوسط سال‌های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۲ درآمد کشور مالزی حدود ۶۰ میلیارد دلار بوده در حالی که در ایران این رقم ۶۰۰ میلیون دلار است.

وی با بیان این‌که در رقابت پذیری در رتبه شصت و ششم بودیم که براساس آخرین آمار به رتبه هشتاد و دوم رسیدیم گفت: ما در حال حاضر در دنیا از لحاظ شدت مصرف انرژی اول هستیم. در عین حال در حوزه شاخص توسعه انسانی نیز وضعیت‌مان تا حدودی خوب است که یک پتانسیل تلقی می‌شود.

شقاقی همچنین با انتقاد از بالا بودن میزان واردات کالاهای اساسی تصریح کرد:‌در سال ۱۳۹۱ ۲۲ درصد از کل واردات ما مربوط به کالاهای اساسی بوده همچنین درهمین سال ۶۰ درصد از واردات ما تنها از پنج کشور دنیا صورت گرفته است که این موضوع پاشنه آشیل اقتصاد ما است.

وی با بیان این‌که مجموع سهم واردات ما از این پنج کشور از ۴۰ درصد در سال ۱۳۸۳ به ۶۶ درصد در حال حاضر رسیده است، تصریح کرد: میزان نقدینگی کشور ۶۰۰ تا ۷۰۰ هزار میلیارد تومان است اما دولت تاکنون هیچ برنامه‌ای برای این‌که این پول را بتواند در سیستم سالم اقتصادی وارد کند نداشته است.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به سهم پایین صادرات غیر نفتی نسبت به کل صادرات اظهار کرد:‌اگر سال ۹۰ که اوج تحریم ها بوده کنار بگذاریم میزان صادرات غیر نفتی ما به کل صادرات در بهترین حالت حدود ۲۰ درصد بوده است.از سوی دیگر تراز تجاری بدون نفت کشور ۳۴ میلیارد دلار کسری را نشان می‌دهد و تراز بازرگانی غیر نفتی ایران از سال ۱۳۷۰ تا ۱۳۹۱ هر ساله در وضعیت بدتری قرار گرفته است.

شقاقی با بیان این‌که نسبت مالیات به تولید در کشور ما حدود شش درصد است، تصریح کرد: این رقم در دنیا ۱۵ درصد و در کشورهای پیشرفته ۲۰ درصد است. در حالی که ما در حال حاضر بین صد تا ۱۵۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی داریم.



محل تبلیغ شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.