نرم افزارحسابداری صدگان

بخشش جریمه ۱۸۰۰میلیاردی کارفرمایان تا ۱۹دی

0 828

حسابداراپ

 مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی میزان جرایم کارفرمایان را یک هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: جرایم کارفرمایان بخش‌های دولتی بخشیده نمی‌شود.


به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، سیدتقی نوربخش، مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی شب سه شنبه با حضور در برنامه تلویزیونی تهران ۲۰ سازمان تأمین اجتماعی را یک سازمان حمایتی دانست و افزود: سازمانی است که حق الناس دارد و افراد در مقطعی آن را پرداخت می‌کنند تا نسل بعد بتواند آن را دریافت کند به‌عبارتی یک سازمان بین‌نسلی است.
نوربخش با تأکید بر اینکه چنین سازمانی باید یک ارزش افزوده برای خود ایجاد کند تا بتواند مستمری را بر مبنای تورم پرداخت کند، اظهار داشت: در سال ۵۷، باید ۲۹ نفر حق بیمه پرداخت می‌کردند تا یک نفر بازنشست شود اما اکنون این رقم به این صورت است که بین ۵ تا ۷ نفر حق بیمه پرداخت می‌کنند تا یک نفر بازنشست شود.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: این سازمان در سال ۹۲ حدود ۵ هزار میلیارد تومان باید از ذخایر برداشت و هزینه کند.
وی با تأکید بر اینکه دولت قبل ۵۴ هزار میلیارد تومان بدهی به صندوق تأمین اجتماعی به جای گذاشت، افزود: خود سازمان نیز با توجه به شرایط اقتصادی کشور منابعش تحت تأثیر قرار گرفته است به‌گونه‌ای که در سال ۹۲ حدود ۵ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داشتیم که باید از ذخایر استفاده کنیم.
نوربخش بیان کرد: بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومان تعهد سنوات داریم و کل دارایی‌ها حدود یک میلیون و ۱۲۰ هزار میلیارد تومان است.
وی با اشاره به مراحل پرداخت حق بیمه یک فرد افزود: حدود ۲۰ درصد کارفرمایان و ۷ درصد کارگران و ۳ درصد دولت نیز پرداخت می‌کند.
به‌جز قدر مطلق رقمی که برای بیماران ایجاد می‌شود یک مشارکت تضامنی برای دولت ایجاد می‌شود چرا که افرادی که حق بیمه پرداخت می‌کنند باید مطمئن باشند در آینده حق بیمه دریافت خواهند کرد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر اینکه حدود ۳۷ میلیون نفر از جمعیت کشور تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند، عنوان کرد: ازآن‌جایی که سازمان تأمین اجتماعی مستمری را مطابق با نرخ تورم پرداخت می‌کند مجبور است این مبالغ را سرمایه گذاری کند تا بتواند از عهده چنین تعهدی برآید.
نوربخش تأکید کرد: شرکت سرمایه گذاری یکی از محل‌هایی است که بخشی از سرمایه گذاری سازمان برای ایجاد ارزش افزوده در آنجا انجام می‌شود، بنابراین نگاه به سازمان نباید نقدی باشد بلکه سازمان یک نهاد تعهدی است.
وی درباره شرکت سرمایه گذاری شستا گفت: هنر یک سرمایه گذاری زیر نظر سازمان تأمین اجتماعی این است که ترکیب ذخایر مناسبی ایجاد کند که هم آنهایی را که کمتر سودده هستند، سودده کند و هم آنهایی را که سودده هستند، برایشان ارزش افزوده ایجاد کند.
نوربخش با اشاره به قانون برنامه پنجم توسعه گفت: در راستای این قانون سازمان‌های بیمه‌گر موظف شدند به‌جای بنگاه‌داری به‌سمت بازار سرمایه بروند چرا که بازار سرمایه هم ریسک کمتری دارد و هم از شفافیت بیشتری برخوردار است که سازمان نیز به این سمت در حرکت است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی ادامه داد: بدهی‌های دولت از سنوات قبل بازمانده است و طبیعتاً با توجه به وضعیت اقتصادی امکان اینکه بدهی‌های قبلی تصفیه شود وجود ندارد اما انتظار داریم بدهی‌های سالیانه پرداخت شود.
وی اظهار داشت: بدهی دولت در سال ۹۲ حدود ۱۵ هزار میلیارد تومان خواهد بود که امیدواریم این مبلغ از بودجه سنواتی پرداخت شود.
نوربخش در پاسخ به “در حال حاضر نرخ تورم چیست؟” گفت: مرجع اعلام نرخ تورم سازمان تأمین اجتماعی نیست. حقوق و دستمزد در یکی دو سال اخیر هیچ تناسبی با نرخ تورم ندارد.
وی بیان کرد: با مدیریت منابع و سرمایه‌ها تلاش می‌کنیم تا از ذخایر استفاده نکنیم، اما برای سال جاری حدود ۵هزار میلیارد تومان استفاده از ذخایر پیش‌بینی شده است.

*کارفرمایان تا ۱۹ دی مراجعه کنند

نرم افزارقیاس

نوربخش با اشاره به بخشودگی جرایم بیمه‌ای کارفرمایان گفت: این موضوع یکی از سیاست‌های تشویقی سازمان است. کارفرمایانی که به‌هردلیل حق بیمه خود را پرداخت نکرده و مطابق قانون جریمه شده‌اند اگر تا ۱۹ دی ماه مراجعه و تکلیف حق بیمه خود را مشخص کنند کل جرایم آنها بخشیده خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اظهار اینکه این موضوع شامل کارفرمایان بخشهای کشاورزی، صنعتی و صنفی که فعالیت می‌کنند خواهد شد، بیان کرد: اگر کارفرمایان همکاری کنند سازمان می‌تواند به بخشی از  تعهدات خود عمل کند.
وی با تأکید بر اینکه کارفرمایان بخش‌های دولتی از بخشودگی جرایم مستثنا هستند، بیان کرد: در راستای تفاهم‌نامه‌ای که بین وزارت بهداشت و وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی منعقد شد برای اولین بار مابه‌التفاوت قیمت نرخ ارز دارو را وزارت بهداشت باید پرداخت کند.
نوربخش میزان جرایم کارفرمایان بدهکار را هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرد و گفت: حدود ۲هزار و ۷۰۰ میلیارد تومان مطالبه داریم که از این میزان یک‌هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان آن جریمه است که اگر کارفرمایان همکاری لازم را انجام دهند تمام آن جرایم بخشیده خواهد شد.
وی یکی از راههای برگشت سازمان تأمین اجتماعی به وضعیت عادی و مطلوب را وصول بیمه‌های بلاوصول از کارفرمایان دانست و گفت: تعامل با کارفرمایان و نظارت بهتر کلید وصول به این هدف است و کارفرمایانی که بدهی‌ بیمه‌ای تجمیع شده دارند تا ۱۹ دی ماه امسال فرصت دارند به شعب سازمان در سراسر کشور مراجعه کنند و تا ۲۹ اسفند ماه امسال نیز فرصت دارند این بدهی‌ها را به‌صورت تقسیط شده پرداخت کنند و در قبال این اقدام ۱۰۰ درصد جرایمشان بخشیده خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با بیان “حدود ۳۶ قلم دارو را تحت پوشش قرار دادیم” تأکید کرد: طی روزهای آینده ۳۴ قلم داروی دیگر به  تعداد قبلی اضافه خواهد شد.
وی با اشاره به برگزاری جلسه شورای عالی بیمه گفت: این جلسه دو مصوبه داشت که خبر خوشی برای افراد تحت پوشش سازمان خواهد بود.
نوربخش با اشاره به پروتزها افزود: تاکنون بیمه خدمات درمانی تحت پوشش سازمان‌های بیمه‌گر نبود و یک دوره انتظار ۵ساله برای تأمین اجتماعی وجود داشت، یعنی فرد برای استفاده از مفاصل مصنوعی باید حداقل ۵ سال سابقه بیمه تأمین اجتماعی را داشته باشد تا بتواند از مزایای بیمه‌ای استفاده کند و همچنین بیمه خدمات درمانی تحت پوشش این درمان نبود.
نوربخش بیان کرد: اکنون بیمه‌های خدمات درمانی برای استفاده از مفاصل مصنوعی تحت پوشش هستند و همچنین مدت انتظار بیمه تأمین اجتماعی از ۵ سال به ۳ سال کاهش یافته است.
مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با اعلام اینکه بیش از ۵۰۰ شعبه تأمین اجتماعی در سراسر کشور در حال فعالیت است،  تصریح کرد: حدود ۲۰ درصد شعب از اول آبان ماه لیست بیمه‌شدگان را به‌صورت اینترنتی می‌پذیرند.
وی اظهار داشت: یکی از مزایای اجرای این طرح این است که کارفرمایان پس از اخذ کد نیازی به مراجعه حضوری ندارند، این طرح به‌صورت آزمایشی در ۶۰ شعبه انجام خواهد شد و تا پایان سال در سراسر کشور انجام خواهد شد.

*تلاش برای تأمین منابع بیمه کارگران ساختمانی

نوربخش با اشاره به “مطابق قانون مقرر شده بود در سال جاری ۲۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی را تحت پوشش بیمه قرار دهیم”، افزود: قانون‌گذار ما را موظف به این موضوع کرده است که منابع برای بیمه کارگران ساختمانی از محل مالیات بر ارزش افزوده تأمین شود که این میزان  مبلغ ۹۰۰ میلیارد تومان در قانون پیش‌بینی شده بود.
وی با اشاره به اینکه در مرحله اول ۱۰۰ هزار نفر از کارگران ساختمانی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند، بیان کرد: ازآن‌جایی که تمام منابع برای اجرای این طرح تأمین نشده مابقی تعهد باقی مانده است و امیدواریم در راستای رایزنی‌هایی که داریم منابع تأمین و این طرح تکمیل شود.

*اجرای قانون یکسان‌سازی حقوق مستمری‌بگیران و بازنشستگان در صورت تأمین منابع

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در پاسخ به اینکه چرا قانون یکسان سازی حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان اجرا نشده است، افزود: این قانون به این معنی است که [یکسان سازی حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان] متناسب با تورم پیش رود. این طرح  دریک مرحله در سال ۸۸ اجرا شد و در صورتی که در بودجه سال آینده منابعی برای آن تعریف شود اجرا خواهد شد.

محل تبلیغ شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.