نرم افزارحسابداری صدگان

نرخ سود بانکی به صدر اخبار بازگشت.

2 715

حسابداراپ

امروز زمزمه های افزایش نرخ سود بانکی و اظهار نظر مسئولان در این خصوص در برخی از رسانه ها مطرح و سبب شده بعد از یک سال و اندی توجه ها به میزان سود بانک ها جلب شود. از سوی دیگر  مقامات پولی که در گفتارهای خود از حرکت به سمت تک‌نرخی شدن ارز گفته‌اند، باقی ماندن نرخ مرجع را برخلاف این سیاست می‌بینند؛ اما همه باید قدری دیگر تحمل کنند تا شرایط برای حذف ارز مرجع آماده شود.

پندار سیستم

 

به گزارش بانکی دات آی آر، نرخ سود بانک ها طی سالهای اخیر در بسیاری از موارد محل اختلاف بانک ها و بانک مرکزی بوده و تلاش برای کاهش این نرخ با مخالفت بانک ها همراه بوده است.

اما این بار ماجرا کاملا متفاوت است. رییس‌کل بانک مرکزی بر «تغییر نرخ سود بانکی متناسب با افزایش نرخ تورم» تاکید کرده است؛ اما پیش از این برخی اعضای شورای پول و اعتبار عنوان کرده بودند «این شورا به دنبال تغییر نرخ سود بانکی نیست.» براساس قانون برنامه پنجم توسعه، شورای پول و اعتبار موظف است «نرخ سود سپرده‌های بانکی را بیش از نرخ تورم تعیین کند» و با توجه به اینکه نرخ تورم از ۳۰ درصد گذشته است به نظر می‌رسد بانک مرکزی، یک بار دیگر کار سختی را برای افزایش نرخ سود بانکی پیش رو داشته باشد.

درحالی که به نظر می رسد بانک ها از این تصمیم استقبال کنند چرا که این تصمیم را سبب افزایش سپرده گزاری مردم می داننداما به نظر می رسد شورای پول و اعتبار روی چندان خوشی به این تصمیم نشان نخواهد داد.

برنامه پنجم توسعه بانک مرکزی را مکلف کرده است که هر ساله متناسب با نرخ تورم نرخ سود سپرده‌های بانکی را تعیین کند.

رییس‌کل بانک مرکزی، در حالی باز هم از لزوم افزایش نرخ سود بانکی متناسب با تورم سخن گفته که در شورای پول و اعتبار برای به کرسی نشاندن نظر خود با مشکلات بسیاری روبه‌رو است. وجود نظرات مخالف نسبت به افزایش نرخ سود بانکی در سال‌های گذشته موضوعی بی‌سابقه نیست.

مشکل اما در جای دیگری است. آنجا که اعضای شورای پول و اعتبار این نظر محمود بهمنی را تایید نمی کنند. یکی از اعضای این شورا به تازگی در پاسخ به پرسشی در زمینه چگونگی تصمیمات این شورا در راستای خواست رییس کل بانک مرکزی در زمینه افزایش نرخ سود سپرده ها گفته است؛ ” بررسی افزایش نرخ سود بانکی در دستور کمیته های فرعی یا خود شورای پول و اعتبار قرار ندارد… صحبت های رئیس کل بانک مرکزی در مورد ضرورت افزایش نرخ سود سپرده ای بانکی، دیدگاه شخصی ایشان بوده و این مسئله در شورای پول و اعتبار مطرح نیست.”

این درحالیست که بسیاری از کارشناسان افزایش نرخ سود ها را بهترین راهکار برای جذب سرمایه های سرگردان موجود در سطح جامعه می دانند.

به نظر می رسد این قصه سردراز داشته باشد و حالا حالاها باید منتظر بمانیم و ببینیم این بحث ها و بررسی ها به چه نتیجه عملی خواهد انجامید؟

تغییر نرخ سود بانکی در دستور کار شورای پول و اعتبار نیست

دبیر کل بانک مرکزی خبر داد: افزایش و یا تغییر نرخ سود بانک تا به این لحظه در دستور کار شورای پول و اعتبار نیست.

محمود احمدی در گفت‌وگو با ایسنا، در پاسخ به این سوال که بحث افزایش نرخ سود بانکی با توجه به تورم از سوی برخی مسوولان مطرح شده تاکید کرد:‌ تاکنون بانک مرکزی درخصوص تغییر و یا افزایش نرخ سود بانکی به شورای پول و اعتبار چیزی ارائه نکرده است.

وی افزود: البته ممکن است این موضوع مطرح شود ولی تا به این لحظه در دستور کار شواری پول و اعتبار نبوده است.

 

محل تبلیغ شما

2 نظرات
  1. بیشه ای می گوید

    متاسفانه بانک مرکزی همواره بجای ارزش دادن به تولید ناخاص ملی کشور و اشتقال میلیون ها نفر جوانان با استعداد بیکار به فکر جمع اوری پول های سرگردان در بانکها و ارائه سود بدون کار و فعالیت و حتی معاف از هر گونه مالیاتها میباشد …قطعا وقتی بهره های بانکی بالا باشد کسی به دنبال فعالیت نمیباشد . وتولید کننده گان هم با نرخ بهره بالا توان رقابت با واردات را نخواهند داشت اینکه الفبای هر اقتصاد مریض بوده است ….بنظر میرسد سیاست بانک مرکزی به تعطیلی کشاندن بقیه تن نیمه جان تولید در کشور میباشد و دوستی خاله ….. است

  2. علي می گوید

    البته جناب بیشه ای ، همین طور است ؛
    ولی مطمئن هستید اگر بانک مرکزی با این ترفند پول های سرگردان ( که یقینا” سرگردان هم نیستند ) را جذب نکند این پول ها در چه جاهایی سرمایه گذاری می شود و می دانیم یکی از علل عمده ی تورم جامعه ی در حال حاضر مان نقدینگی فراوان می باشد .

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.