- ACCPress.com – تازه های حسابداری - http://www.accpress.com/news -

خودزني بانك‌ها

با وجود اعلام شدن سودهاي قانوني توسط شوراي پول و اعتبار اما گويا برخي موسسات و بانك‌ها نرخ‌هاي بيش از ميزان قانوني براي سپرده‌ها در نظر مي‌گيرند تا سهم بيشتري در جذب نقدينگي‌هاي سرگردان كشور داشته باشند. همين موضوع تاكنون واكنش خود مقامات بانكي و مالي را در پي داشته است.

.

به گزارش خبرنگار بانك و بيمه خبرگزاري دانشجويان ايران(ايسنا)، پيش از اين، مدير عامل موسسه مالي و اعتباري مهر گلايه كرده بود موسسات مالي و بانك‌هايي كه نرخ سود سپرده‌هاي بالايي را اعلام مي‌كنند نمي‌توانند به تعهد خود عمل كنند.

.

غلامحسين نتاج، با بيان اين‌كه نرخ سود مهم‌ترين بخش قيمت تمام‌شده در موسسات پولي و مالي است، افزود: پس از ابلاغيه‌ مربوطه شاهد دسته‌بندي در بانك‌ها بوديم. يك طيفي نرخ را از هفت تا ۲۰ درصد تعيين كردند و موسساتي هم مجبور شدند نرخ‌هاي بالاتري را تحمل كنند.

.

نتاج متذكر شده بود: اگرچه همين فضا باعث شد كه برخي سود‌ها را بعضا تا ۲۷ درصد هم اعلام كنند، اما برخي موسسات براي جذب بيشتر و حفظ موسسه‌ خود اعلام سود بيشتري را كردند كه بعيد است بتوانند آنها را تامين كنند.

.

اگر اين انتقادها در كنار واكنش رييس كل بانك مركزي قرار داده شود مشخص خواهد شد كه گويا برخي موسسات مالي يا بانك‌ها دست به اين چنين اقدام‌هايي زده‌اند كه اين چنين واكنش‌هايي بروز كرده است. حتي رييس كل بانك مركزي تاييد مي‌كند كه اين اتفاق به صورت مخفيانه در حال رخ دادن است.

.

محمود بهمني در اين مورد صراحتا مي‌گويد: اگر يك بانكي مي خواهد نرخ سود سپرده‌ها را ۲۰ درصد در كوتاه‌مدت بدهد قطعا اين بانك در پايان سال ضرر مي‌كند.

.

وي ادامه مي‌دهد: ممكن است ما بگوييم كه اين بانك از خودش ضرر مي‌كند و به همين دليل كاري به نرخ سود آن نداشته باشيم اما اگر سود سپرده‌ها را ۲۰ درصد بدهد اين بانك قطعا با مشكل مواجه مي‌شود و اين رقابت، ‌رقابت نيست و يك نوع خودزني است.

.

وي در اين مورد توضيح مي‌دهد: اين كار بانك‌ها، مانند اين مي‌ماند كه بانك خودش، خودش را بزند و در پايان سال در مقابل سپرده‌گذاران و صاحبان مجمع نتواند پاسخگو باشد. نمي‌شود كه نرخ تسهيلات بانكي زيرسپرده‌هايش باشد. الان در شرايطي كه يك ميزاني تقاضاي پول است اين اتفاق به صورت مخفيانه رخ مي‌دهد كه علي‌الخصوص در خصوص تسهيلات نرخ بالاتر از ۲۱ درصد به خطا مي‌رود.

.