نرم افزارحسابداری صدگان

هیچ نهادی درآمد کل کشور را نمی‌داند.

0 618

حسابداراپ

با  وجود اینکه وظیفه دیوان محاسبات کشور بررسی عملکرد دولت و ارزیابی تخلفات مالی است و به منظور کاهش تخلفات قانونی شکل گرفته اما رییس دیوان محاسبات با بیان اینکه متاسفانه هیچ نهادی درآمد کل کشور را نمی‌داند، می‌گوید: می‌توانم صدها مثال از ناکارآمدی از حوزه اقتصاد بزنم.

.

عبدالرضا رحمانی‌فضلی، در مراسم افتتاحیه سومین مجمع سالانه مدیران دیوان محاسبات کشور اظهار داشت: مگر ما بحث عدالت و رفاه نسبی را برای مردم مطرح نکرده‌ایم؟ چگونه باید به آن پاسخ دهیم؟ آیا توسعه به عنوان هدف کلان و ملی قابل قبول است؟ ما ناگزیریم به سمت قدرت اقتصادی و توسعه ملی برویم.

.

سیاست‌های طراحی شده در دیوان محاسبات در این راستاست که با سیاست‌ها کاری کنیم که هدف محقق شود. قانون‌گذار از نظر ما حکیم است و قانون مجلس برای ما تقدس دارد و محور کار ماست بنابراین تعریف خود را مبتنی بر عملکرد مجلس در حوزه قانون‌گذاری می‌دانیم و وظیفه دیوان این است که با کمک به تحقق حداکثری قانون به توسعه ملی کمک کند.

.
رحمانی‌فضلی با اشاره به تدابیر به‌کار گرفته شده در دیوان محاسبات برای کاهش تخلفات قانونی گفت: بررسی‌های ما نشان داد طی سالیان دراز از جمع تخلفات کاسته نشده این در حالی است که هر قانونی که اجرا نمی‌شود، بخشی از توسعه ملی ما راکد می‌ماند بنابراین بررسی کردیم و سیاست پیشگیرانه را برای اینکه اقدامات منجر به کاهش تخلفات شود در پیش گرفتیم.

.
رییس دیوان محاسبات کشور ادامه داد: سیاست دیگر ما ورود به حوزه‌های جدید حسابرسی است. حسابرسی عملکرد به عنوان سنجش میزان اثربخشی کارآمدی و نهایتا بهره‌وری مد نظر قرار گرفت. ما معتقدیم یک حسابرس باید به فنون محاسبه تحلیلی مجهز باشد.

.
وی با اشاره به اهمیت ایجاد انضباط مالی اشاره کرد و گفت: ما در این زمینه اشکال ساختاری نهادینه شده و فرهنگی داریم از زمان مشروطیت در قوانین مختلف و با مدیریت‌ها و نظارت‌ها خواسته‌اند انضباط مالی را از بین ببرند و ما هنوز نتوانسته‌ایم در این حوزه به نقطه مطلوب برسیم.

.
رحمانی‌فضلی تاکید کرد: باید سه سوال پاسخ دهیم. درآمد کل کشور چقدر است؟ مجموعه هزینه‌های کشور چقدر است و نتیجه این درآمدها چیست؟

.
رییس دیوان محاسبات کشور افزود‌: متاسفانه هیچ نهادی در کشور درآمد کل را نمی‌داند. وقتی درآمدها را نمی‌دانیم مجموع هزینه‌ها را هم نمی‌دانیم اما اگر در دیوان بتوانیم این سیاست را عملیاتی کنیم که مجموعه درآمدها در یکجا متمرکز شود به هدف می‌رسیم. طرح سنا همین هدف را دنبال می‌کند.

.
رحمانی‌فضلی با اشاره به تعامل مثبت دیوان با دستگاه‌های اجرایی گفت: هیچ دستگاه اجرایی در سطح ملی و منطقه‌ای نداریم که به نظرات دیوان بی‌توجه باشد و با دیوان محاسبات همکاری نکند. این همکاری هم از موضع اعمال اختیارات نیست بلکه از موضع همکاری و مشورت است که دیوان در سیاست پیشگیرانه آن را پیگیری می‌کند.

.
رییس دیوان محاسبات کشور خاطرنشان کرد: مجموعه فعالیت‌های دیوان در شرایط کنونی به‌گونه‌ای است که هر چند با نقطه مطلوب فاصله داریم اما در مسیر نقطه مطلوب قرار گرفته‌ایم. من می‌دانم آسیبی که کشور به آن گرفتار است عدم توزیع مناسبات امکانات و منابع است. ۲۰ سال است که مجلس تاکید کرده دولت طرح آمایش سرزمین را ارایه دهد زیرا عدم تهیه آن موجب عدم توازن می‌شود.

.
وی تاکید کرد: دیوان محاسبات و کارکنان آن عزم خود را جزم کرده‌اند که در مسیر تعیین شده برای رسیدن به نقطه مطلوب فعالیت کنند. در این مسیر مجلس باید به ما کمک کند‌. ما مدعی هستیم تمامی مدارک و اسناد ما محکم و متقن است و بر اساس آماری است که دستگاه‌های اجرایی به ما می‌دهند. ما عدد و رقم تولید نمی‌کنیم.

.
رحمانی‌فضلی از مجلس شورای اسلامی خواست در بررسی موضوعات مختلف در کمیسیون‌های تخصصی در کنار مدیران اجرایی از کارشناسان دیوان محاسبات برای حضور در جلسات دعوت شود.رییس دیوان محاسبات کشور گفت: علت این است که خیلی از مدیران اجرایی به قوانین آشنایی ندارند البته مجلس در این زمینه تاکنون کوتاهی نکرده است.

پندار سیستم

.
وی تاکید کرد: می‌توانم صدها مثال از ناکارآمدی از حوزه اقتصاد بزنم. همه این نواقص وجود دارد، کار بسیار زیاد است و ما اراده کرده‌ایم این کار زیاد را انجام دهیم چون آن را وظیفه خود می‌دانیم. این مسیری است که طی می‌کنیم و همه برنامه‌هایی که در دیوان محاسبات پیگیری می‌شود برای آن است که وظیفه خود را در قبال خون شهدا به انجام برسانیم.

.
رییس دیوان محاسبات کشور به نقش حسابرسی و فلسفه آن در حوزه‌های مختلف اشاره کرد و گفت: هم‌اکنون حسابرسی وارد حوزه‌های جدید سیاسی، اجتماعی فرهنگی و ایدئولوژیکی شده است و حسابرسی صرفا فن کشف تخلفات و نارسایی‌های مالی نیست بلکه وظایف و محدودیت‌هایی برای آن تعریف شده که می‌تواند بر رضایتمندی عمومی جامعه نقش آفرین باشد.

.
رحمانی‌فضلی گفت: بحث این است که حسابرسی چقدر می‌تواند در تحقق عدالت موثر باشد. ما باید تلاش کنیم دامنه کار و اثرات کار خود را افزایش دهیم و فقط در بند مسایل کمی و جاری نباشیم. باید دید چگونه می‌شود عدالت را توسط حسابرسی محقق و همچنین چگونه قدرت را کنترل کرد.

.
وی به هدف دیوان محاسبات مبنی بر ایفای نقش در توسعه ملی کشور اشاره کرد و گفت: منظور از توسعه همان مفهوم خاص توسعه یعنی رشد مستمر در طول زمان در ابعاد مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و فرهنگی است. علت انتخاب این هدف هم به سیاست‌های کلان نظام بر می‌گردد و آن اثبات هویت و موجودیت اسلام به عنوان یکی از آلترناتیوها و مدعیان حکومت در عرصه بین‌المللی است.

.
وی ادامه داد: اگر ما چنین ادعایی داریم باید ببینیم نقش ما در زمینه‌سازی برای آن چیست؟ ما در عرصه روابط بین‌الملل در رقابت‌هایی قرار گرفته‌ایم که به صورت منطقی و معقول در عرصه تفکرات و ایدئولوژی‌های حاکم بر این رقابت جاری و ساری است.

.

رییس دیوان محاسبات کشور در بخش دیگر از سخنان خود با بیان اینکه با وجود الزام سازمان مدیریت برای ارزیابی برنامه چهارم هیچ دستگاهی گزارشی از اجرای این برنامه ارایه نکرده است، گفت: هیچ‌کدام از دستگاه‌ها گزارش نداده‌اند که منابع ارزی در طول برنامه چهارم چگونه صرف شده است.

.
وی افزود: طرح سنا می‌تواند تغییرات ارزی نیز در نقل و انتقالات مالی، درآمدها و مبارزه با فساد داشته باشد با این تکنولوژی امنیت در حوزه اقتصاد رخ می‌دهد و زمینه‌ساز توسعه می‌شود.

 .

رییس دیوان محاسبات در بخش دیگری از سخنان خود به همکاری مثبت مجلس و دیوان محاسبات اشاره کرد و گفت: دیوان محاسبات با همکاری مجلس توانسته در حوزه‌های مختلف کارهایی انجام دهد از جمله اینکه توانسته‌ایم تفریغ بودجه را با کیفیت بالاتری انجام دهیم همچنین گزارشات موضوعی و حسابرسی ضمنی داشته باشیم و در تحقیق و تفحص‌های مجلس مشارکت کنیم، این موجب شده دیوان جایگاه و موقعیت مطلوبی کسب کند و اعتماد عمیقی بین دیوان و دستگاه‌های اجرایی و مجلس ایجاد شده که باید از این حس اعتماد قوی نهایت استفاده برده شود.

.
رحمانی‌فضلی خاطرنشان کرد: ما تلاش می‌کنیم حس اعتماد بین دیوان و دستگاه اجرایی و مجلس ایجاد شود اما برخی مواردی وجود دارد که از دیوان طلب می‌کنند اما در حوزه عملکرد ما نیست با این حال خوشحالیم که به ما اعتماد دارند.

.
وی در خصوص گزارش برنامه چهارم نیز گفت: تاکنون هیچ دستگاهی در کشور گزارشی از ارزیابی برنامه چهارم ارایه نکرده است و اعلام نشده منابع ارزی در طول برنامه چهارم چگونه صرف شده است. با وجود الزام سازمان مدیریت به این کار، دیوان محاسبات این ارزیابی را انجام داده و هم‌اکنون گزارش دیوان محاسبات مبنای کار مجلس است.

.
رحمانی‌فضلی ادامه داد: دیوان محاسبات در جایگاه رفیع و مستحکم و قابل اعتمادی است که برای ادامه چنین راهی باید وارد حوزه‌های جدید شود تا پاسخگوی مطالبات و نیازهای جامعه باشد و تاثیرگذاری‌اش بر توسعه ملی افزایش یابد. همه این اقدامات نیازمند استفاده از تکنولوژی است و مهم‌ترین آن سامانه نظارتی الکترونیکی (سنا) است.

.

منبع: جهان صنعت

محل تبلیغ شما

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.