نرم افزارحسابداری صدگان

باب پنجم سازمان تشخیص و مراجع مالیاتی- فصل سوم : مرجع حل اختلاف مالیاتی(مواد۲۴۴ تا۲۵۱)

24 4,540

حسابداراپ

ماده ۲۴۴ : مرجع رسيدگي به كليه اختلاف هاي مالياتي جز درمواردي كه ضمن مقررات اين قانون مرجع ديگري پيش بيني شده ، هيات حل اختلاف مالياتي است . هر هيات حل اختلاف مالياتي از سه نفر به شرح زير تشكيل خواهد شد :


۱- يك نفر نماينده سازمان امور مالياتي كشور .
۲- يك نفر قاضي اعم از شاغل يا بازنشسته . درصورتي كه قاضي بازنشسته واجد شرايطي در شهرستانها يا مراكز استانها وجود نداشته باشد بنا به درخواست سازمان امور مالياتي كشور ، رئيس قوه قضائيه يك نفر قاضي شاغل را براي عضويت هيات معرفي خواهد نمود .
۳- يك نفر نماينده از اتاق بازرگاني و صنايع و معادن يا اتاق تعاون يا جامعه حسابداران رسمي يا مجامع حرفه اي يا تشكل هاي صنفي يا شوراي اسلامي شهر به انتخاب مودي درصورتي كه برگ تشخيص ماليات ابلاغ قانوني شده باشد و يا همزمان با تسليم اعتراض به برگ تشخيص در مهلت قانوني مودي انتخاب خود را اعلام ننمايد سازمان امور مالياتي با توجه به نوع فعاليت مودي يا موضوع مورد رسيدگي از بين نمايندگان مزبور يك نفر را انتخاب خواهد كرد .

تبصره ۱- جلسات هيات هاي حل اختلاف مالياتي با حضور سه نفر رسمي است و راي هيات هاي مزبور با اكثريت آرا قطعي و لازم الاجرا است ، ولي نظر اقليت بايد در متن راي قيد گردد .

تبصره ۲- اداره امور هيات هاي حل اختلاف مالياتي و مسئوليت تشكيل جلسات هياتها به عهده امور مالياتي كشور مي باشد و حق الزحمه اعضا هيات هاي حل اختلاف براساس آيين نامه اي كه بنا به پيشنهاد سازمان امور مالياتي كشور به تصويب وزير امور اقتصادي و دارايي خواهد رسيد از محل اعتباري كه به همين منظور در بودجه سازمان مذكور پيش بيني مي شود قابل پرداخت خواهد بود .

ماده ۲۴۵ : نمايندگان سازمان امور مالياتي كشور عضو هيات از بين كارمندان سازمان مذكور كه داراي ده سال سابقه خدمت بوده و لااقل شش سال آن را در امور مالياتي اشتغال داشته و در امر مالياتي بصير و مطلع باشند انتخاب خواهند شد .

ماده ۲۴۶: وقت رسيدگي هيات حل اختلاف مالياتي در مورد هر پرونده ، جهت حضور مودي يا نماينده مودي و نيز اعزام نماينده اداره امور مالياتي بايد به آنها ابلاغ گردد . فاصله تاريخ ابلاغ و روز تشكيل جلسه هيات نبايد كمتر از ده روز باشد مگر به درخواست مودي و موافقت واحد مربوط .

تبصره : عدم حضور مودي يا نماينده مودي و نيز نماينده اداره امور مالياتي مربوط مانع از رسيدگي هيات و صدور راي نخواهد بود .

ماده ۲۴۷ : حذف شد . (الحاقيه)

ماده ۲۴۸ : راي هيات حل اختلاف مالياتي بايستي متضمن اظهارنامه موجه و مدلل نسبت به اعتراض مودي بوده و در صورت اتخاذ تصميم به تعديل درآمد مشمول ماليات ، جهات و دلايل آن توسط هيات در متن راي قيد شود .

ماده ۲۴۹: هياتهاي حل اختلاف مالياتي مكلف اند ماخذ مورد محاسبات ماليات را در متن راي قيد و درصورتي كه در محاسبه اشتباهي كرده باشند ، با درخواست مودي يا اداره امور مالياتي مربوط به موضوع رسيدگي و راي اصلاح كنند .

ماده ۲۵۰ : در مواردي كه هيات حل اختلاف مالياتي برگ تشخيص ماليات را رد و يا اين كه تشخيص اداره امور مالياتي را تعديل نمايد مكلف است نسخه اي از راي خود را به انضمام رونوشت برگ تشخيص ماليات جهت رسيدگي نزد دادستان انتظامي مالياتي ارسال كند تا در صورت احراز تخلف نسبت به تعقيب متخلف اقدام نمايد .

ماده ۲۵۱ : مودي يا اداره امور مالياتي مي توانند ظرف يك ماه از تاريخ ابلاغ راي قطعي هيات حل اختلاف مالياتي، به استناد عدم رعايت قوانين و مقررات موضوعه يا نقص رسيدگي ، با اعلام دلايل كافي به شوراي عالي مالياتي شكايت و نقص راي و تجديد رسيدگي را درخواست كنند .

ماده ۲۵۱ مكرر :در مورد ماليات هاي قطعي موضوع اين قانون و ماليات هاي غير مستقيم كه در مرجع ديگري قابل طرح نباشد و به ادعاي غير عادلانه بودن ماليات مستندا به مدارك و دلايل كافي از طرف مودي شكايت و تقاضاي تجديد رسيدگي شود وزير امور اقتصادي و دارايي مي تواند پرونده امر را به هياتي مركب از سه نفر به انتخاب خود جهت رسيدگي ارجاع نمايد . راي هيات به اكثريت آرا قطعي و لازم الاجرا مي باشد . حكم اين ماده نسبت به عملكرد سنوات ۱۳۶۸ تا تاريخ تصويب اين اصلاحيه نيز جاري خواهد بود .

محل تبلیغ شما

24 نظرات
  1. اکبر بهگام می گوید

    با سلام من یک سئوال داشتم در یک شرکتی مالیات سال مالی ۱۳۷۸این شرکت یکباره ۱۰برابر شده است و پرونده را به هیئت اختالاف مالیاتی فرستاده اند ودر مرحله اول هیئت جهت بررسی دقیق به کارشناس محترم دارایی (مجری قرار ) ارجاع شد و مجری محترم قرار نیز نتیجه بررسی و تحقیق را به هیئت ارسال کرده است اما سئوال من این است که در همین زمان کارشناس دارایی که مالیات را ۱۰برابرکرده است دوباره یک نامه نوشته و در پرونده مالیاتی این واحد کذاشته تا نظر هیئت را تحت تاثیر قراردهد آیا این درست است

  2. مدیر سایت می گوید

    ضمن عرض سلام
    در نگاه اول به نظر ميرسد پرونده بايد روال عادي خود را طي كند ولي پيشنهاد ميكنم براي آناليز بهتر سوالتان و كسب نظرات بيشتر ، آنرا در سايت تالار گفتگوي تخصصي حسابداري مطرح بفرمائيد.
    بااحترام

  3. hadi می گوید

    ايا ادار امور مالياتي مي تواند براي شركت تعاوني شن و ماسه نماينده صنايع را دعوت كند يا حتما بايد نماينده اتاق تعاون دعوت شود

  4. مدیر سایت می گوید

    بااهداء سلام
    اطلاعات جامعي دراين زمينه ندارم.
    پيشنهاد ميكنم سوالتان را دربخش حسابداري مالياتي سايت تالار گفتگوي تخصصي حسابداري مطرح كنيد.
    باتشكر

  5. mojtaba.hashemi می گوید

    آیا شرکت های تازه تاسیس که هیچ گونه فعالیت نداشته باشند ملزم به ارائه اظهار نامه مالیاتی هستند؟

  6. مدیر سایت می گوید

    سلام
    ۱-اگر شركت از همان ابتدا(يا بعد از دوره اي) با قصد قبلي مايل به ادامه فعاليت نيست و فعاليتش را تعطيل كرد، همزمان نامه اي مبني اينكه ازاين تاريخ فاقد فعاليت است تنظيم و به سازمان امورمالياتي ارسال ميكند و هر موقع شروع به فعاليت كرد ، مراتب را به سازمان امور مالياتي اعلام ميكند.
    دراين شرايط پيشنهاد ميشود براي دوره ي اول بعد ازاين نامه ، اظهارنامه اي برمبناي اطلاعات موجود شركت هم در موعد مقرر تنظيم و ارسال شود.
    ۲-اگر شركت آماده فعاليت بوده ولي فعاليتي انجام نداده ونامه ي موصوف را هم ارسال نكرده باشد، اظهارنامه اي متكي بر اطلاعات موجود شركت تنظيم و ارسال ميشود.
    موفق باشيد.

  7. mohse m می گوید

    سلام
    بعد از ماده ۲۵۱ مکرر چه اقدامی جهت احقاق حقوق میشود کرد؟ به کدام مرجع باید شکایت کرد؟ روال کار هیئت ۲۵۱ مکرر چگونه است ایا مودی دعوت میشود جهت دفاع یا نه؟

  8. مدیر سایت می گوید

    بااهداء سلام
    اينطور كه در مرحله بعدي قيد شده ، شواري عالي مالياتي مرجع بعدي رسيدگي است ولي از قرار اگر مشمول شرايط ماده ۲۵۱ مكررباشيد كه به بحث اختلاف در مالياتهاي مقطوع و غير مستقيم مي پردازد ، وزير مي تواند(تاكيد مي كنم كه مي تواند) پرونده را به هياتي سه نفره ارجاع نمايد.
    به هرحال هرچند حكم اين هيات قطعي است و امكان پيگيري در اين سازمان را ندارد ولي به نظر بنده درهر صورت مي توان آنرا درديوان عدالت اداري پيگيري كرد.
    موفق باشيد.

  9. رویا لطفی می گوید

    سلام
    آیا کسی که نماینده بند ۳ ماده ۲۴۴ قانون مالیاتهای مستقیم مربوط به پرونده یک شرکت است ، می تواند حسابرسی آن شرکت را انجام داده و گزارش حسابرسی آن شرکت را صادر نماید؟ اگر نمی تواند طبق کدام ماده قانون مالیات مستقیم است؟

  10. مدیر سایت می گوید

    باسلام و احترام
    درمتن بند سه ماده مذكور ، لينكي مشخص شده است كه مربوط به حكم ديوان عدالت اداري مي باشد.
    لطفا اين لينك را مطالعه فرمائيد.
    موفق باشيد.

  11. سیما ستاری می گوید

    با سلام و شرکتی که فعالیتش معاف از مالیات بر درآمد است . و دارای۳ سال فعالیت بوده و قرار است سال ۹۱ را در اظهارنامه نشان دهد اما هیچ سیستمی نداشته . به چه صورت باید اظهارنامه رد کرد . با تشکر

  12. سیما ستاری می گوید

    با سلام آیا شرکت انتشار ماهنامه مهندسی که معاف از مالیات است گزارش خرید و فروش هم دارند .

  13. مدیر سایت می گوید

    باسلام و احترام
    خير معافيت ارزش افزوده ، ارتباطي به ارسال گزارش ندارد كمااينكه معافيت عملكرد هم ارسال اظهارنامه مالياتي را مستثني نمي كند.
    موفق باشيد.

  14. مدیر سایت می گوید

    باسلام و احترام
    منظورتان چه سيستمي است؟
    اگر سيستم مالي را مي فرمائيد به هر حال بعد از ارسال اظهارنامه لازم است سوابق و اسناد خود رابصورت مستند ارائه دهيد كه الزاما نبايد سيستم نرم افزاري باشد.
    موفق باشيد.

  15. 44444444444 می گوید

    با سلام اینجانب اظها نامه سال ۹۱ پر کردم اینترنتی وتحویل اداره مربوطه گرددیده بدون رسید ولی کپی اظها نامه را دارم باتوجه به اینکه اظهار نامه مار ثبت نکرداند واز معافیت اظهارنامه خبری نیست لطفا راهنمایی کنید

  16. علي می گوید

    سلام
    لااقل یه نام بهتری برات انتخاب می کردی جانم .
    در هر صورت ؛
    برای سال مالی ۱۳۹۱ فایل کلیه اظهارنامه های ارسال شده در اختیار ادارات امور مالیاتی قرار گرفته و چنانچه در موعد مقرر ارسال شده باشد (حتی اگر ثبت دفتر اداره امور مالیاتی نشده باشد ) معافیت مالیاتی پایه از این حیث به مودی تعلق خواهد گرفت .

  17. عبدالحسين می گوید

    سلام
    جهت ماليات ارزش افزوده ما برگ قطعى صادر شده است و حدود سه روز است
    ابلاغ شده است.
    متوجه شديم دو فقره از فاكتورهاى خريد كه ارزش افزوده انرا پرداخته ايم در اعتبار مالياتى
    ما درج نشده است.
    مى گويند صبر كنيم تا به اجرا برسد و برويم براى اعمال
    ماده ٢١٦
    و نيز توصيه مى كنند برويم ماده ٢٥١ مكرر
    كدام يك بهتر است.
    ماده ٢١٦ را كجا درخواست بدهيم و كى

  18. علي می گوید

    سلام
    اول ماده ۲۱۶ بعد ماده ۲۵۱ مکرر .
    به واحد اجرائیات اداره امور مالیاتی خود مراجعه و از همان واحد اعتراض خود را مطرح و پیگیری نمایید.

  19. مهدی می گوید

    سلام خسته نباشید شرکتی است که مالیات علی راس دارد و تولید قطعات خودرو میباشد قیمت فروش قطعات در علی ارس محاسبه میشود در صورتی که قطعات خام به ما ارسال میشود و ما مجبوریم خرید ثبت کنیم و کل مبلغ را فروش در صورتی که فقط ماشینکاری می کنیم و باید مبلغ ماشینکاری مبنای علی راس باشد تو خدا مرا راهنمایی کنید با تشکر فراوان

  20. مدیر سایت می گوید

    باسلام و احترام
    ضرايب علي الراس از روي دفترچه هايي كه در اختيار مميزين است محاسبه ميشود.
    اگر ايشان نوع فعاليت شما را درست تشخيص ندهد ممكن از ضريبي استفاده كند كه مشمول شما نيست.
    نمونه بخشنامه:
    اينجا

  21. تاباقی می گوید

    باسلام
    درمورد غیرقانونی توافق قطعی به کمیسیون۲۱۶ شکایت کردم واعلام کردند که قابل بررسی نیست اکنون شکایت خود را مبنی بر عدم رسیدگی به هیات ۲۵۱ داده ام و گفتند که تا سه ماه دیگر جواب می دهند از طرفی وصول و اجرا تهدید به توقیف مکان کرده سوال من این است که می توانم بابت توقف عملیات از دیوان عدالت دستور تاخیر توقیف رو بگیرم تا هیات ۲۵۱ جواب بدهد.
    ممنون میشوم فوری پاسخ دهید

  22. ایوب می گوید

    باسلام

    روال ارسال برونده به هیات درارزش افزوده ومالیات مستقیم چگونه است؟یعنی اول هیات بدوی بعدتجدیدنظروبعد…….

  23. ابوذر سلجوقی می گوید

    با سلام
    در مورد معافیت مالیاتی مسکن مهر سوال داشتم که آیا این معافیت مالیاتی شامل پیمانکارانی که در قالب شرکت با تعانی های مسکن مهر قرارداد دارند هم میشود یا خیر؟

  24. مدیر سایت می گوید

    باسلام و احترام
    لطفا مسیر زیرا رادنیال کنید:
    اینجا

ارسال یک پاسخ

آدرس ایمیل شما منتشر نخواهد شد.